Jis dar blokavo keturis varžovų metimus ir surinko +37 naudingumo balus.

„Labai malonu žaisti šioje arenoje, kurioje mes iškovojome bronzos medalius. Kai mačą stebi 15 000 sirgalių visada malonu ir įdomu žaisti. Nesvarbu, kad jie palaikė šeimininkus, tokiose rungtynėse niekada netrūksta emocijų. Esu laimingas, kad laimėjome”, – iškovota pergale džiaugėsi naudingiausiu mačo žaidėju tapęs A.Kirilenka.

Paklaustas, ko pritrūko „Žalgiriui“, krepšininkas išliko diplomatiškas.

„Nesu „Žalgirio“ treneris, todėl nenoriu vertinti jų žaidimo. Žinau, kad žalgiriečiai kovėsi, stengėsi atiduoti visas jėgas. Vieni dalykai jiems pavyko, kiti – ne. Man pasirodė, kad CSKA pelnytai nugalėjo ir šiuo metu yra aukštesnio lygio komanda. Manau, kad geriausios „Žalgirio“ rungtynės dar laukia ateityje“, - komplimentų kauniečiams negailėjo CSKA puolėjas.

Dėl NBA paskelbto lokauto Jutos „Jazz“ komandą į Maskvos CSKA klubą iškeitęs krepšininkams negailėjo gerų žodžių CSKA klube rungtyniaujantiems dviems lietuviams – Ramūnui Šiškauskui ir Darjušui Lavrinovičiui.

„Šie du vaikinai yra Lietuvos krepšinio simboliai paskutinius dešimt metų. Labai malonu su jais rungtyniauti, nes jie yra protingi žaidėjai, inteligentiški ir puikiai suprantantys žaidimą. Su tokiais krepšininkais visada yra lengva žaisti“, – lietuvius gyrė rusų krepšininkas.

Paklaustas apie ateitį, 30-etis A.Kirilenka sako gyvenąs šia diena ir nebando atspėti, kada baigsis lokautas. Jis net nenusimintų, jei NBA sezonas taip ir neprasidėtų.

„Stengiuosi nesiblaškyti ir nekreipti dėmesio į kalbas. Aišku, visi amerikiečių sirgaliai nori, kad lokautas pasibaigtų kuo greičiau. Ką aš galiu padaryti? Šiuo metu esu CSKA žaidėjas. Galbūt bus netgi geriau, jei lokautas tęsis visą sezoną. Turėsiu galimybę vėl rungtyniauti Europoje“, – optimizmo neprarado A.Kirilenka.