- Kaip CSKA pasirengusi Eurolygos startui? - po treniruotės žurnalistai paklausė J. Kazlausko.

- Rengiamės labai kruopščiai. Vis dėlto – tai Eurolyga. Nuotaika labai gera. Girdėjau, bus pilna salė. Laukia labai stiprus varžovas ir tai taip pat padeda nusiteikti. Rusijoje kartais tenka žaisti prie tuštesnių salių, o dabar vėl pasinerti į krepšinio šventė yra labai malonu.

- Ar sutinkate, kad CSKA galima vadinti pirmadienio dvikovos favorite?

- Jei kalbėsime apie pavardes – tuomet taip. Tačiau kaip ir visiems truputį trūksta, truputį stinga. Tačiau mes nesislapstome ir nenorime meluoti, kad mes bloga komanda. Mes sukomplektavome komandą gerą, daugumoje atvejų tokią, kokią norėjome. Dar tik reikia žaisti turint tokią komandą.

- Kaip į komandos žaidimą įsijungė Andrejus Kirilenka?

- Mes tikimės, kad su kiekviena diena bus geriau ir geriau. Nėra taip, kad iš karto viskas būtų normaliai – dar reikia smagračius sutepti. Galvojame, kad artimiausiu metu bus viskas gerai.

- Ką galime vadinti šiuo sezono Eurolygos favoritais?

- Dėl NBA lokauto viskas per savaitę ar dvi gali labai greitai pasikeisti. Aš nežinau, kiek iš NBA pervažiuos žaidėjų. Kad nebūtų taip, kad visa NBA pervažiuos. Pagal vasaros rinką labai sustiprėjo Turkijos komandos, kurios įmetė labai daug pinigų, kadangi finalinis ketvertas vyks Turkijoje.

Aš manau, kad tą patį lygį ir potencialą išlaiko Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“ bei kitos Ispanijos komandos. „Žalgiris“ įsigijo gerų žaidėjų ir yra viena iš stiprių komandų. Reikia palaukti sezono, nes visos draugiškos rungtynės man yra nieko nevertos. Kai bus sužaista kelios rungtynės bus galima daugiau kalbėti.

- Ar rungtynės tėvynėje ypatingos?

- Aišku, vis dėlto Kaune aš dirbau šešerius metus, o Lietuva – mano namai. Man labai malonu.

D.Lavrinovičius: „Žalgiris: dar neparodė tikrojo pajėgumo

Darjušas Lavrinovičius prieš treniruotę ant nugaros užsijuosia specialų įtvarą. Aukštaūgis teigia, kad jau įprato prie nugaros skausmų. Į Lietuvos rinktinę šiemet nepatekęs D. Lavrinovičius taip pat džiaugėsi galimybe žaisti Kaune.

- Koks jausmas po neilgos pertraukos sugrįžti į „Žalgirio“ areną?

- Geras jausmas, tačiau svarbiausia, kad geras jausmas išliktų ir po varžybų. Dabar viskas gerai. Reikia laimėti ir jausmas bus dar geresnis.

- Kaip jaučiatės? Sportuojate su nugaros įtvaru?

- Sportavau kaip sportavęs, o mano nugara jau niekada nebus kaip nauja. Ką turime, taip ir dirbame.

- Kokių rungtynių tikitės?

- Bus tikrai nelengva. Be to, žaisime pilnoje salėje fanų, atmosfera bus puiki. Visuomet „Žalgiris“ palaikomas įspūdingai. Bus sunku, pirmos varžybos – nei mes žinome savo komandos tikrojo veido, o „Žalgiris“ taip pat dar neparodė ką sugeba. Bus labai sunki dvikova.

- Kaip sekėsi adaptuotis Maskvoje?

- Priėmė mane labai gerai. Komandoje labai geri žaidėjai, labai geros asmenybės. Nebuvo sunku adaptuotis. Matote, aš Maskvoje jau esu gyvenęs, todėl man - lengviau. Man patinka miestas, man patinka žmonių mentalitetas.

R.Šiškauskas: pralaimėjimas nebūtų tragedija

Ramūnas Šiškauskas prieš dvikovą tikino, kad ir pralaimėjimas nebūtų didelė tragedija.

Tačiau krepšininkas teigia, kad jis ir komandos draugai tikisi iš Kauno išsivežti pergalę.

- Kokį įspūdį šį sezoną palieka „Žalgiris“?

- Labai gera komanda, surinko tikrai labai gerus žaidėjus. Aišku, sezonas dar tik prasideda ir kažką pasakyti sunku. Buvo kelios rungtynės ir gal kažkiek jiems sunkiau sekėsi, tačiau tai nereiškia, kad bus lengva. Manau ir jie įsibėgės ir šios rungtynės bus labai sunkios. Reikės visas 40 min. Atiduoti visas jėgas.

- Ar radote laiko susitikti su artimiausiais?

- Matote, mano artimieji gyvena ne Kaune. Taip, netoli, bet neteko susitikti. Buvo atvažiavę keletas draugų. Gal dar kažkiek draugų atvažiuos į rungtynes. Vis dėlto to laiko nėra daug – treniruotės, rėžimas, po varžybų iškart išskrendame.

- Ar žaisti tėvynėje yra sunkiau nei kitur?

- Sunku pasakyti. Nemanau, kad sunku. Visur sunku, nes visur reikia laimėti. Visur nori pasirodyti, nori, kad kuo geriau komanda pasirodytų. Todėl nemanau, kad žaidimas Lietuvoje papildomai slėgtų. Visada nori laimėti, bet jei to nepavyktų padaryti – nebūtų tragedija. Žaidžiame Kaune, prieš 15 tūkst. sirgalių, prieš gerą komandą. Nebus lengva, bet gerai komandai tai neturėtų lemiamos reikšmės. Aišku, norisi laimėti.

- Kaip jaučiatės, kai komandoje net keli lietuviai?

- Kuo daugiau tuo geriau. Kiekvienoje komandoje kuo daugiau savų tuo smagiau. Galima lietuviškai pakalbėti. Labai gerai. Laisvalaikiu su Darjušu galima kur nors nueiti. Na o su treneriais turbūt nelabai į kiną nueisi. Gal pavakarieniauti galima. Bet tiesą pasakius dar nebuvo tam laiko. Mes pastaruoju metu sužaidėme labai daug rungtynių išvykoje ir nespėjome įsivažiuoti į ritmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją