Ketvirtadienį Barselonoje vykusio ULEB Asamblėjos posėdyje, kuriam pirmininkavo šios organizacijos prezidentas Eduardo Portela ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, buvo analizuojama Europos klubų turnyrų ateitis.

Asamblėjoje ULEB vadovai prasitarė apie galimybę pateikti jų varžybose dalyvaujančioms komandoms ultimatumą – nuo kitų metų žaisti ne daugiau nei dviejuose turnyruose per sezoną. Tokiu būdu komandos turėtų dalyvauti tik ULEB varžybose ir nacionalinėse pirmenybėse.

Tiesa, jei toks sprendimas iš tiesų būtų priimtas, pavojus kiltų ne tik Adrijos, Baltijos ar VTB Vieningosios lygos tolimesniam egzistavimui, bet ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ateičiai.

„Nacionalinės pirmenybės yra svarbiau nei komercinės varžybos. Mes negalime sunaikinti nacionalinių pirmenybių. Pasistatėme naujas arenas. Jose turi vykti varžybos. Bet jei Kauno ir Vilniaus klubai žaistų po 34 rungtynes VTB turnyre ir dar Eurolygoje ar Europos taurės turnyre, kada jie rungtyniautų Lietuvos pirmenybėse?“, - nerimavo LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

„Mes turime pasverti ir nutarti, ką pasirinkti: grįžti atgal 30 metų ir keliauti į Kazachiją ar Krasnojarską ar žengti į priekį?“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ dėstė Š. Kliokys.

Nepaisant to, Š. Kliokys palaiko Eurolygos vadovų ketinimus įvesti ne daugiau kaip dviejų turnyrų limitą. Kitaip, jo nuomone, Europos krepšinis vėl gali susiskaldyti, kaip buvo prieš dešimt metų, kai vienu metu vyko ULEB Eurolygos ir FIBA Suprolygos mačai. Tik dabar Suprolygą atstotų VTB pirmenybės.

Didžiausią konkurenciją ir grėsmę Eurolygai šiuo metu kelia VTB Vieningosios lygos spartus populiarėjimas, nes per metus ekipų, dalyvaujančių joje skaičius, padidėjo beveik du kartus - nuo 12-os iki 22-iejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją