Į Europos čempionato žaidėjų simbolinį penketą išrinktas puolėjas su Rusijos čempionais pasirašė trejų metų sutartį, kurioje yra numatyta sugrįžimo į NBA galimybė. Krepšininkas į stipriausią pasaulio lygą gali grįžti po kiekvieno sezono, be to, kai baigsis NBA lokautas, jis turės vieną mėnesį apsisprendimui.

„Mano nuomone, negalima imti NBA žaidėjų iki lokauto pabaigos. Jei jie turi galimybę grįžti atgal, nežinai, ko iš jų laukti, - teigė J. Kazlauskas. - Tokiam žingsniui gali ryžtis tik silpnos komandos. Tačiau kiekvienoje taisyklėje yra išimtis. Ir A. Kirilenka - būtent ta išimtis. Andrejus - pasaulinio lygio žvaigždė, savo šaliai jis reiškia tą patį, ką Sabonis Lietuvai, Pau Gasolis Ispanijai ar Dirkas Nowitzki Vokietijai.

Jis čia išaugo, žaidė už Rusijos rinktinę. Manau, po dalyvavimo Europos čempionate jis yra geros formos. Žinoma, prireiks laiko, kol jis supras komandos žaidimo sistemą, bet tai užtruks vieną ar dvi savaites".

„Džiaugiuosi grįžęs į komandą, kurioje nebuvau daugelį metų, - kalbėjo A. Kirilenka. - Esu labai laimingas, kad gavau galimybę pažaisti savo šalies sirgaliams, draugams, artimiesiems. CSKA turi puikius žaidėjus, gerą trenerį. Puiku, kai iškeliami aukščiausi tikslai. Kai žaidi, turėdamas didelę atsakomybę, - tai ypač įdomu.

Noriu pabrėžti, kad visi mano uždirbti Rusijoje pinigai atiteks fondui „Kirilenka - vaikams“. Jis gelbės vaikų namams bei prieglaudoms, taip pat sporto mokykloms, sporto veteranams bei krepšininkams, kurie tapo neįgaliais".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją