A. Kirilenka, kurio sutartis su Šiaurės Amerikos nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Jutos „Jazz“ klubu pasibaigė praėjusią vasarą, su Maskvos komanda pasirašė trejų metų kontraktą.

Tačiau kontrakte yra numatyta sąlyga, jog krepšininkas gali sugrįžti į NBA.

CSKA klubo vyriausias treneris J. Kazlauskas pasakė, jog kviesti žaidėjus iš NBA per lokautą yra neteisingas sprendimas, bet A. Kirilenka yra išimtis, nes jis yra labai svarbus krepšininkas CSKA klubui ir Rusijai.

Pats krepšininkas pabrėžė, kad visus pinigus, kuriuos jis uždirbs CSKA klube, perves į labdaros fondą „Kirilenka - vaikams“.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo rašoma, kad A. Kirilenka derasi su Sankt Peterburgo „Spartak“ komanda, kurioje žaidė 1996-1998 metais.

CSKA klubo sudėtyje A. Kirilenka dukart tapo Rusijos čempionu, o 2001-ais išvyko į NBA. Po 2001-2002 metų sezono rusas buvo įtrauktas į simbolinį NBA lygos naujokų rinktinę, o 2004-ais dalyvavo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

2007 metais A. Kirilenka su Rusijos rinktine tapo Europos čempionu, o šių metų Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvoje iškovojo bronzos medalį.

2010-2011 metų NBA sezone A. Kirilenka reguliariame čempionate sužaidė 64 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 11,7 taško ir atkovodavo po 5,1 kamuolį.

CSKA klubas šį sezoną žais Eurolygos turnyro B grupėje kartu su Kauno „Žalgiriu“, o VTB Vieningos lygos B grupės varžybose rusų varžovas bus Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją