Į šį unikalų apdovanojimą pretenduoja 3 amžiaus grupėse tarp vaikinų ir merginų lygių neturėję sportininkai: Agnė Antanavičiūtė (1994–1995 m.; Kėdainiai), Grytė Markevičiūtė (1996–1997 m.; Marijampolė), Gabija Meškonytė (1998–1999 m.; Vilnius), Ričardas Prybylskis (1994–1995 m.; Ignalina), Rokas Mažionis (1996–1997 m.; Palanga) ir Šarūnas Tamkevičius (1998–1999 m.; Vilnius).

Absoliutų turnyro nugalėtoją išrinks autoritetinga komisija, kurią sudarys Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra, asistentai Valdemaras Chomičius ir Robertas Kuncaitis, krepšininkas Linas Kleiza ir kompanijos „Coca Cola Hellenic“ verslo plėtros Baltijos šalyse vadovas Valdas Pakštys.

2011-ųjų čempionų čempionas nus paskelbtas ir apdovanotas rugpjūčio 18 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje per rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos vyrų rinktinių didžiąją pertrauką.

„Sprite krepšinio talentų kovos“ turnyro direktorė Audra Ginelevičienė pasakojo, kad turnyras sulaukia vis didesnio populiarumo, todėl tenka galvoti net apie įvairius apribojimus.

„Galiu pasakyti, kad jaučiame vis didesnį ir didesnį jaunimo susidomėjimą šiuo renginiu, — pasakojo A. Ginelevičienė. — Pirmaisiais metais reikėdavo dar paraginti jaunimą dalyvauti, o šiemet visas dalyvių sąrašas buvo užpildytas per 3 savaites.

Nepaisant to, kad jau galiojo vienas apribojimas. Anksčiau leidome sportininkams dalyvauti keletoje atrankos etapų, todėl jie registruodavosi iš karto į keletą ir nelaimėję viename, vykdavo į kitą. Šiemet įvedėme sąlygą, kad dalyvauti galima tik viename atrankos turnyre, tačiau dalyvių sąrašas vis tiek užsipildė rekordiškai greitai.

Ir dar sulaukėme daug laiškų, kad žmonės nespėjo užsiregistruoti. Lietuvoje turime gerokai daugiau žaidžiančių berniukų nei mergaičių, todėl merginas kai kur priimdavome papildomai, viršydami vienam atrankos etapui numatytą 200 dalyvių skaičių. Kai kuriose vaikinų grupėse turėjome po 80-90 dalyvių, todėl kitais metais į vieną grupę registruosime daugiausia 64 dalyvius.“

„Galiu pastebėti, kad turnyre dalyvauja labai daug talentingų vaikų. Šiemet visiems didelį įspūdį paliko I amžiaus grupės varžybose dalyvavęs ir antrąją vietą užėmęs vaikas iš Nidos. Jis gali vykti į treniruotes Klaipėdoje tik du kartus per savaitę, kalbėjomės su „Sprite“, Lietuvos krepšinio federacijos atstovais, kad reikėtų jam sudaryti sąlygas sportuoti aktyviau. Labai smagu, kad per mūsų turnyrą pastebimi tokie perliukai“, — dėstė A. Ginelevičienė.

Turnyro direktorė teigė, kad ateityje šio gatvės krepšinio renginio dalyviai galbūt turės ir unikalias varžybų sąlygas.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet Palangoje per finalines varžybas buvo puikios oro sąlygos, sportininkams netrukdė nei lietus, nei karšta saulė. Norisi jauniesiems krepšininkams sudaryti kuo geresnes sąlygas, todėl galvojame apie specialią dangą. „FIBA Europe“ į Lietuvą atveža oficialiems „3 prieš 3“ turnyrams pritaikytą profesionalią dangą, ji bus naudojama per parodomąjį renginį Europos čempionato metu. Išbandysime, darysime išvadas ir spręsime“, — planavo A. Ginelevičienė.

2011-ųjų „Sprite krepšinio talentų kovos“ turnyre jėgas išbandė per 800 jaunųjų sportininkų. Atrankos turnyrai vyko Palangoje, Kaune, Vilniuje ir Druskininkuose, finalai — taip pat šalies vasaros sostinėje.

Ankstesniųjų turnyrų absoliučiais čempionais yra tapę 2 merginos ir vaikinas: 2008-aisiais nugalėjo šiaulietė Ieva Kazlauskaitė, 2009-aisiais — kėdainiškis Justas Tamulis, 2010-aisiais — vilnietė Dalia Belickaitė.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją