„Tėvai siūlė, kad mergina gal galėtų sužaisti Europos čempionate trejas rungtynes ir tada išvykti, tačiau mums taip netinka. Būtų negarbinga kitų žaidėjų atžvilgiu vieną krepšininkę vežtis dėl keleto rungtynių. Todėl iš karto atsisakėme jos paslaugų“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aurimas Jasilionis.

G. Kručkauskaitė su komanda jau nevyko savaitgalį žaisti kontrolinių rungtynių į Baltarusiją.

Pastaraisiais metais G. Kručkauskaitė sportavo Lietuvos krepšinio federacijos finansuojamame merginų krepšinio centre. Praeitą sezoną ji rungtyniavo Lietuvos moterų krepšinio A lygoje lygių neturėjusioje „LKC-Kauno“ komandoje ir sužaidė septynerias rungtynes LMKL rungtyniaujančioje „LKKA-Aisčių“ ekipoje.

„Merginų krepšinio centro auklėtinėms sudarytos geros sąlygos ir sportuoti, ir mokytis, todėl labai apmaudu, kad viena perspektyviausių krepšininkių, į kurią per keletą metų investuota tikrai daug, išvyksta iš Lietuvos. Šių metų Europos moterų čempionate Lietuvos garbę gynė tik viena mokslus JAV baigusi krepšininkė, todėl nemanome, kad toks pasirinkimas yra geriausias siekiant sportinių aukštumų. Gaila, kad šį kelią pasirinko perspektyvi krepšininkė, kuriai Lietuvoje dėmesio tikrai netrūko“, — sakė LKF vykdomoji direktorė Rasa Liuimienė.

Tokiu būdu Lietuvos rinktinės kandidačių sąraše liko 14 žaidėjų: Ieva Prėskienytė, Akvilė Baronėnaitė, Gintarė Jasiunskaitė, Ieva Kazlauskaitė, Ina Jackevič, Monika Aleksaitė, Goda Ziutelytė, Milda Šukytė, Justina Matuzonytė, Laura Želnytė, Gabrielė Liubachonskytė, Vita Žilinskaitė, Viktorija Juodeikytė ir Greta Tamašauskaitė.

Šiuo metu Lietuvos ekipa treniruojasi Panevėžyje, liepos 27-ąją komanda Aukštaitijos sostinėje išmėgins jėgas su Lietuvos studenčių rinktine. Po šio mačo 18-mečių ekipos treneriai apsispręs dėl komandos galutinio 12-tuko.

Į Europos čempionatą Lietuvos rinktinė išvyks rugpjūčio 1-ą.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją