„Tai buvo siurprizas mums. Nesitikėjome, jog turėsime tokią galimybę, todėl, kai sužinojome, jog galime rinktis Joną Valančiūną, nebuvo jokių svarstymų. Nedažnai būna, kad gali tokiu šaukimu pasirinkti aukštaūgį žaidėją, kuris yra atletiškas ir dar talentingas. Žinome, kad pasirinkome geriausią aukštaūgį NBA naujokų biržoje. Tikiu, kad šis krepšininkas bus viena svarbiausių „Raptors“ komandos sudėtinių dalių ateityje“, - kalbėjo M. Gherardini.

M. Gherardini gegužę buvo atvykęs į Vilnių, kur stebėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos kovas tarp Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio". Be abejo, labiausiai "Raptors" atstovo akys krypo į devyniolikametį J. Valančiūną.

„Nepaisant įvairių išpirkos detalių ir to, kad krepšininkas negalės žaisti Toronte dar metus, mes nesigailime, kad pasirinkome Joną. Jį privalėjome rinktis, nes tai talentingas aukštas žmogus. Tokią galimybę „Raptors“ gavo šįmet ir sunku pasakyti, ar tai dar pasitaikys ateities NBA naujokų biržose", - sprendimą penktu šaukimu pasirinkti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatą motyvavo Kanados klubo viceprezidentas.

M. Gherardini nesitikėjo J.Valančiūno išvysti „Raptors“ gretose jau 2011-2012 metų sezone.

„Mums dabar yra svarbiausia užmegzti gerus ryšius su („Lietuvos ryto“) komanda. Kol kas svarbiausia viską tinkamai pateikti, išsiaiškinti, kad visa situacija būtų išdėliota ant stalo. O vėliau Brianas Colangelo (vyriausias „Raptors“ vadybininkas - Eurobasket.lt) ir visa „Raptors“ ekipa tinkamai ir galutinai užbaigs savo darbus", - sakė M. Gherardini.

„Raptors“ klubo viceprezidentas nesitiki, jog Torontas kitąmet taps potencialiu atkrintamųjų varžybų dalyviu, todėl bendroje komandos kūrimo strategijoje jam yra svarbu sukurti dirvą ateities krepšinio talentams ir kartu su jais sukurti lygoje dominuosiantį klubą.

2010-2011 metų sezone „Raptors“ klubas, kuriam atstovauja lietuvis Linas Kleiza, per 82 mačus iškovojo 22 pergales ir Rytų konferencijoje tarp 15-os komandų liko priešpaskutinis.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją