Nauja strategija

Septyniskart Ukrainos čempionas "Azovmaš", kurio vyriausiu treneriu dirbo 35-erių Rolandas Jarutis, šiemet šalies superlygoje patyrė fiasko. Reguliariame sezone lietuvio vadovaujami auklėtiniai užėmė trečią vietą, tačiau jau ketvirtfinalyje buvo pažeminti: serijoje iki trijų pergalių daugkartinius čempionus 3-2 nugalėjo Zaporožės "Ferro-ZNTU" krepšininkai.

Kandidatų netrūko

"Azovmaš" vadovas pasidžiaugė, kad daug garsių Europos trenerių nori dirbti Mariupolio ekipoje.

"Mes turime iš ko rinktis", - didžiavosi klubo vadovas. Pirmadienį jis pasirašė sutartį su nauju komandos vyriausiu treneriu. Juo tapo pusę praėjusio sezono Kauno "Žalgiryje" dirbęs ir gruodį atleistas 51-erių metų serbas Aco Petrovičius. Su specialistu iš Serbijos sutartis pasirašyta metams su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui (1+1).

A. Savčukas pranešė, jog klube lieka R. Jarutis. Jis komandoje dirbs sporto direktoriumi. "Azovmaš" trenerių kolektyvą papildys Vilniaus "Lietuvos ryte" dirbęs fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas. Šis specialistas taip pat yra dirbęs su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine bei įvairaus amžiaus jaunimo rinktinėmis.

Lengvai apsisprendė

"V. Mikalauskas mūsų klube nebedirba - su juo sutartis buvo pasirašyta metams", - Lietuvos žinioms patvirtino "Lietuvos ryto" klubo direktorius Martynas Purlys.

Sutartį su ukrainiečiais V. Mikalauskas pasirašė dvejiems metams. "Nesinori kasmet blaškytis", - komentavo keturiasdešimtmetis treneris. Paklaustas, ar Vilniaus klubo vadovai jam siūlė pasilikti sostinėje, V. Mikalauskas atsakė nesitikėjęs kvietimo.

Pradėję formuoti komandą "Azovmaš" vadovai jau pratęsė sutartis su trimis Ukrainos žaidėjais: gynėjais Bogdanu Baida, Aleksandru Šapošnikovu ir vidurio puolėju Maksimu Ivšinu. Ekipą papildė atakuojantysis gynėjas Aleksandras Kolčenka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją