41-erių metų nacionalinės ekipos treneris viliasi, kad 35-erių krepšininkas padės ginti šalies garbę per Lietuvos arenose vyksiančias Europos pirmenybes.

Š. Jasikevičius apsisprendė grįžti į rinktinę po poros vasarų pertraukos. Ryškiausia pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšinio žvaigždė pastarąjį kartą žalius nacionalinės ekipos marškinėlius vilkėjo per 2008-ų Pekino žaidynes, kai komandą dar treniravo Ramūnas Butautas.

Teigiamas Šaro atsakymas K. Kemzūrai tikrai nebuvo staigmena tiems, kurie žino apie šiltus keturiskart Eurolygos čempiono ir dabartinio rinktinės trenerio santykius, teigia dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Esame seni draugai ir kartu žaidę vienoje komandoje. Palaikome ryšį ir ypač daug bendravome jam tapus Lietuvos rinktinės treneriu”, - neslėpė Š. Jasikevičius, kai 2010-ų lapkritį pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Kai po studijų JAV į tėvynę grįžęs Šaras „Lietuvos ryto“ komandoje pradėjo profesionalo karjerą, K. Kemzūra buvo Vilniaus komandos žaidžiantysis treneris. 1998-1999 m. sezono pradžioje du įžaidėjai aikštėje keitė vienas kitą.

Šią savaitę LKF paskelbė 2011-ų rinktinės kandidatų sąrašą, kuriame kartu su Š. Jasikevičiumi yra dar ne vienas į komandą grįžtantis jo kartos žaidėjas – Darius Songaila, Rimantas Kaukėnas, broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, informuoja „Lietuvos rytas“.

„Rinktinėje noriu matyti tik geriausius krepšininkus. Ir pase įrašyta gimimo data mane ne itin domina“, - aiškino K. Kemzūra. - Žinoma, amžius Šarui neprideda greitumo ir lankstumo. Tačiau jis niekada nebuvo superstaigus krepšininkas. Jo privalumai – žaidimo supratimas ir lyderio savybės”.

„Šarūnas yra labai reikalingas rinktinei. Nors Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis Turkijoje sužaidė gerai, jis įžaidėjų grandį galėtų padaryti stipresnę, – neabejojo Šarūnas Sakalauskas, prieš gerą dešimtmetį treniravęs Š. Jasikevičių „Lietuvos ryto” ekipoje. – Jis labai sustiprintų ir mūsų taktiką. Rinktinė nemažai žaidžia „du prieš du”, o Šarūnas tiesiog yra šios sistemos genijus“.

„Svajoju, kad paskutines savo karjeros rungtynes žaisčiau vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius. Esu laimingas, kad atstovavau tokiems klubams kaip „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ ar Atėnų „Panathinaikos“. Tačiau Lietuvos rinktinė yra svarbiausia komanda mano gyvenime”, - išrinktas į geriausių Eurolygos penkiasdešimtmečio žaidėjų gretas prisipažino Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją