Žiūrovams turėjusiame patikti susitikime Lietuvos rinktinė 96:76 palaužė jaunesnes Moksleivių krepšinio lygos „žvaigždutes“. Naudingiausiu mačo žaidėju tapo Marius Grigonis.

„Sezoną vertinu labai gerai. Viskas pavyko puikiai. Mes į šias rungtynes susirinkome nesitreniravę, o mūsų varžovai ruošiasi Pasaulio čempionatui. Džiaugiuosi, kad buvau įvertintas asmeniniu prizu. Kaip tik nebeturėjau telefono“, - juokėsi M.Grigonis.

MKL rinktinei Artūras Gudaitis pelnė 14 taškų. M.Grigonis surinko 13, Tauras Jogėla – 11, Vaidas Kariniauskas – 10. Lietuvos rinktinės sudėtyje Dovydas Redikas įmetė 16 taškų.

Būtent MKL „Žvaigždžių“ rinktinės strategas Arūnas Visockas buvo pripažintas ir geriausiu metų vaikinų treneriu. Buvęs krepšininkas dirba A.Sabonio krepšinio centre. A.Visockas šiame sezone iškovojo du aukso medalius. Treneris su savo komanda triumfavo Jaunių vaikinų „A“ ir Jaunių vaikinų „B“ pirmenybėse. Šis rezultatas unikalus tuo, kad pasiektas pirmąjį kartą MKL istorijoje, kai ta pati komanda laimi 1-ąją vietą savo amžiaus ir metais vyresnių čempionatuose.

„Man kaip treneriui šie metai buvo labai sėkmingi. Žinoma, didesnis džiaugsmas buvo, kai iškovojome aukso medalius metais vyresnių vaikinų pirmenybėse. Malonus man ir asmeninis apdovanojimas, tačiau už jį labiausiai turiu padėkoti savo žaidėjams“, - teigė A.Visockas.

Geriausia mergaičių sezono trenere tapo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ specialistė Birutė Jankauskienė. Ji taip pat iškovojo du aukso medalius su 1993 metais ir 1998 metais gimusiomis mergaitėmis.

Sezono uždarymo ceremonijoje neužmiršti ir geriausi metų krepšininkai. Apdovanoti buvo devynių Moksleivių krepšinio lygos čempionatų žaidėjai naudingiausio, rezultatyviausio ir daugiausiai kamuolių atkovojusio krepšininko nominacijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją