Penkerių metų 30 mln. dolerių kontraktas su Los Andželo ekipa baigiasi šį mėnesį, tačiau klubo vadovybė pranešė, kad Ph. Jacksonui pasiūlytos kitos pareigos komandoje.

"Lakers" stratego teigimu, pastarųjų penkerių metų patirtis buvo puiki. Jo treniruojama komanda iškovojo tris čempionų titulus, tačiau nesugebėjo to pakartoti ketvirtąjį kartą. Praėjusiais metais "Lakers" pasitraukė iš atkrintamųjų varžybų pralaimėjusi čempione tapusiai "San Antonio Spurs" ekipai, o šios savaitės pradžioje pralaimėjo finalo seriją "Detroit Pistons" 1-4.

Per visą Ph. Jacksono, kaip trenerio, karjerą jo vadovaujamos komandos laimėjo 832 ir pralaimėjo 316 rungtynių. Tai geriausias rezultatas NBA istorijoje. 175 pergalės atkrintamosiose rungtynėse taip pat yra rezultatas, kurio nė vienam treneriui nebuvo pavykę pasiekti. Pagal iškovotus čempionų titulus Ph. Jacksonas susilygino su legendiniu "Boston Celtics" treneriu Redu Auerbachas (Redu Oerbachu). Abu šie strategai pergales finale šventė po devynis kartus - daugiausia NBA istorijoje.

58-ių metų Ph. Jacksonas šešiskart tapo čempionu su "Chicago Bulls" ir tris - su "Lakers" ekipa.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją