„Viską sutvarkėme, viskas pavyko. Jonas jaučiasi puikiai ir labai nori valgyti, bet kol kas neleidžiame – turės pakentėti iki vakaro”, – DELFI sakė krepšininką prižiūrintis Lietuvos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

26-erių puolėjo operacijai vadovavo docentas Rimtautas Gudas, ją stebėjo vienu geriausiu Italijos chirurgų vadinamas Marco Bigoni, kurį į Kauną atsiuntė Milano „Armani Jeans” klubas. Anot V. Trumpicko, italas pastabų Lietuvos medikams neturėjo.

„Jis suprato, kad čia – ne bananų respublika, ir ramiai išvažiavo atgal”, – pasakojo rinktinės gydytojas.

Laikinosios sostinės chirurgams teko operuoti ne tik visiškai plyšusį dešiniojo J. Mačiulio kelio priekinį kryžminį raištį, bet ir pažeistą meniską. Šio sužeidimo Italijoje medicininius tyrimus atlikę vietos specialistai nebuvo pastebėję.

Pasak V. Trumpicko, dėl to krepšininko reabilitacijos trukmė gali šiek tiek išaugti, tačiau medikas susilaikė nuo tikslesnių prognozių.

Jau trečiadienį ar ketvirtadienį puolėjas bus išrašytas iš klinikų ir toliau gydysis namuose, kur jo kojai bus atliekamos fizioterapinės procedūros, tempimo pratimai. Daugiau nei po savaitės ištraukus siūlus žaidėjas galės pradėti darbuotis baseine.

Spėjama, kad į krepšinio aikštę J. Mačiulis turėtų sugrįžti maždaug po pusmečio.

J. Mačiulio interviu prieš operaciją:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją