Vienas svarbiausių čempioniškosios "Lakers" narių - treneris Philas Jacksonas (Filas Džeksonas) kalba, kad "galimybė, jog jis liks klube dar metams, yra labai menka". Legendinis "Chicago Bulls" treneris, su dvejomis komandomis iš viso iškovojęs 9 čempionų žiedus, artimiausiu metu planuoja paskelbti savo sprendimą.

"Esu suplanavęs po sezono susitikti su komandos savininkais, aptarti viską ir tada galutinai apsispręsti, - kalbėjo Ph.Jacksonas po paskutiniųjų sezono rungtynių, apsuptas keturių savo vaikų. - Aš per daug skolingas vaikams - jie tikėjosi, kad laimėjęs dešimtąjį žiedą, aš baigsiu karjerą. Galbūt šis nepavykęs bandymas yra ženklas viską baigti".

Nuo trenerio sprendimo priklausys ir kitų žaidėjų apsisprendimas. Kalbama, kad jei Ph.Jacksonas nuspręs išeiti, tai sustiprintų galimybę komandoje likti Kobe Bryantui (Kobe Brajantu), kurio santykiai su treneriu pastaruoju metu buvo įtempti. Pats žaidėjas tai neigia.

"Man patiko dirbti kartu su Philu. Iš jo aš labai daug išmokau. Man taip pat patiko žaisti ir su Shaqu. Mes pasiekėme nemažai laimėjimų, nepaisant nesutarimų, iškilusių tarp mūsų praeityje".

Apie pagerėjusius santykius tarp Shaquille'o O'Nealo (Šakilo O'Nilo) ir K.Bryanto kalbėjo ir Ph.Jacksonas. Treneris sakė tikįs, kad šie žaidėjai galėtų kartu rungtyniauti ir be jo.

"Manau, kad šiemet jie tikrai rado bendrą kalbą, - sakė Ph.Jacksonas. - Tai buvo patys sėkmingiausi metai jų tarpusavio santykių istorijoje".

Maža tikimybė, kad kitą sezoną "Lakers" ekipoje rungtyniaus ir Karlas Malone'as (Karlas Malounas) - manoma, kad jau artimiausiu metu jis turėtų paskelbti apie karjeros pabaigą. Didžiąją šio sezono dalį traumų kankintas 19 metų NBA lygoje žaidęs krašto puolėjas keletą savaičių gydysis kelį ir apie galutinį sprendimą taip pat praneš artimiausiu laiku.

Tuo tarpu kitas veteranas - liepos mėnesį 36 gimtadienį švęsiantis Gary Paytonas (Garis Peitonas), komandoje liktų pasitraukus Philui Jacksonui. Įžaidėjas ne kartą skundėsi jam neparankia trikampe puolimo sistema, o atkrintamųjų varžybų metu keletą sykių sėdėjo ant suolelio lemiamomis akimirkomis. Todėl manoma, kad strategui pasitraukus, krepšininkas sutiktų tęsti karjerą.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją