Rungtynes geriau pradėjo druskininkiečiai, tačiau jau pirmo kėlinio pabaigoje sostinės atstovai ne tik išlygino, tačiau ir persvėrė rezultatą.

Antrame kėlinyje pakiliai žaidė Šv. Kristoforo gimnazijos krepšininkai susikrovė dviženklį taškų pranašumą, o trečiame kėlinuke jis siekė net 20 taškų. Tačiau lemiamame ketvirtyje „Makedonijai“ atstovaujantys Druskininkų vaikinai pradėjo puikiai pataikyti, o vilniečiai, jau patikėję pergale, iššvaistė pranašumą ir komandas teskyrė tik 2 taškais. Tačiau paskutinėmis sekundėmis labiau patyrę „graikai“ sugebėjo švęsti pergalę.

„Mūsų vaikinai antroje rungtynių pusėje jau pagalvojo, kad viskas baigta, - pasakojo Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos komandos treneris Arūnas Umbrasas. Šaunuoliai varžovai jog nepasidavė iki pat rungtynių pabaigos ir krepšinio sirgaliams padovanojo tikrą spektaklį. Mūsų komandoje rungtyniauja keli profesionalai, todėl galima sakyti, kad rungtynių pabaigą nulėmė būtent jie“.

„Mums ir antra vieta yra didelis pasiekimas, - po mačo teigė Druskininkų Atgimimo mokyklos treneris Jonas Jezepčikas. - Pusfinalyje palikome per daug jėgų. Džiaugiuosi, kad vyrai sugebėjo pasivyti varžovus, tačiau galiausiai mums pritrūko ir Fortūnos šypsnio. Labai šaunu, kad galėtume dalyvauti tokiame čempionate. Mumis niekas netikėjo, todėl Europos čempionate Lietuvoje visiems siūlyčiau pasisaugoti Makedonijos rinktinės. Mes druskininkiečiai ją tikrai palaikysime“.

Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Arnas Butkevičius. Šį sezoną Vilniaus „Sakalų“ aprangą vilkėjęs krepšininkas, per 40 minučių pelnė 35 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko +57 naudingumo balus. Tomas Lekūnas pelnė 24 taškus, o Jokūbas Gintvainis įmetė 13.
„Makedonijos“ komandoje gynėjas Darius Kibildis pelnė net 46 taškus (8/14 tritaškiai) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Lukas Bankieta įmetė 18 taškų, o Karolis Tulaba – 11.

„Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, tokioms ir ruošėmės. Tiesa, kai trečiame kėlinyje susikrovėme pranašumą, matyt, per anksti patikėjome pergale, - teigė naudingiausias finalo žaidėjas A. Butkevičius. - Visą sezoną sunkiai dirbome ir labai džiaugiamės šia pergale. Ar Europos čempionate finale žais Graikija? Nežinau (šypsosi, - red.). Aš palaikysiu Lietuvą“.

Mūšyje dėl trečios vietos bronzos medaliais pasipuošė aikštės šeimininkai Panevėžio Minties gimnazijos -„Didžiosios Britanijos“ krepšininkai. Jie po pratęsimo 121:116 (23:29, 32:32, 26:25, 28:23, 12:7) palaužė viso finalo ketverto favoritus Kauno Gedimino vidurinės mokyklos - „Prancūzijos“ krepšininkus.

„Labai džiaugiamės šiuo laimėjimu. Sunki pergalė, tačiau nuostabus jausmas. Šį sezoną nuėjome ilgą kelią. Kažkiek padėjo ir namų sienos, ir sirgaliai, - džiaugėsi panevėžiečių treneris Vladas Taučius. - Pusfinalyje buvome per daug susikaustę, o čia pavyko sužaisti geriau. Nežinau ar toks bus ir tikrasis Europos čempionato mažasis finalas, tačiau aš stengsiuosi palaikyti ir Didžiosios Britanijos rinktinę“.

Nugalėtojų gretose nepakartojamą šou surengė Mantvydas Stašelis. Jis per 41 minutę pelnė 54 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko +48 naudingumo balus. 31 tašką įmetė Karolis Šilinskas, 12 – Eimantas Strolė. Vlado Janiūno treniruojamai „Prancūzijai“ 44 taškus pelnė Vaidas Kariniauskas. Tauras Jogėla surinko 30 taškų, o Justas Tamulis – 15.

„Pavyko atsitiesti po sunkaus pusfinalio, susitelkėme ir pasiekėme pergalę, - pasakojo mažojo finalo didvyris M. Stašelis. – Savo taškų neskaičiuoju, man svarbiausia, kad laimėtų komanda. Čempionate palaikysiu tik Lietuvos rinktinę“.

Pusfinalyje Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazija („Graikija“) 119:109 nugalėjo Kauno Gedimino vidurinės mokyklos („Prancūzija“) krepšininkus, o Druskininkų Atgimimo vidurinės mokykla („Makedonija“) komanda 74:70 laimėjo prieš Panevėžio Minties gimnazija („Didžioji Britanija“).

Į geriausių finalo ketverto žaidėjų penketuką pateko du čempionai: A. Butkevičius ir T. Lekūnas, du vicečempionai – D. Kibildis ir L. Bankieta bei trečios vietos laimėtojas M. Stašelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją