Klubas ir buvę žaidėjai pradėjo rinkti archyvinę medžiagą bei faktus apie „Statybą“, kurie netrukus turėtų būti išleisti ir specialiai komandos istorijos įamžinimui skirtoje knygoje.

Anot klubo vadovo Algirdo Navicko, iniciatyvą atgaivinti legendinės „Statybos“ istoriją jau parėmė ir daugiau buvusių jos žaidėjų.

„Susitinkame su komandos nariais, bendraujame telefonu, nes dalis statybiečių išsibarstę po Lietuvą ir pasaulį. Artimiausioje ateityje planuojame užmegzti ryšius su kuo daugiau šioje legendinėje komandoje žaidusių krepšininkų“, - sako A. Navickas.

Jo teigimu, atversti naują „Statybos“ istorijos puslapį paskatino ilgamečių jos žaidėjų, ir šiandien ginančių jos vardą šalies bei tarptautiniuose krepšinio veteranų turnyruose, pavyzdys.

„Komandos ištakos siekia beveik penkis dešimtmečius, tai buvo viena iš labiausiai krepšinio raidai nusipelniusių sporto organizacijų Lietuvoje, todėl jos istorijos tęsimas bus reikšmingas indėlis puoselėjant Vilniaus ir visos šalies krepšinio tradicijas“, - pažymi klubo vadovas.

„Statybos“ veteranų asociacijos valdybos nario ir buvusio žaidėjo Edmundo Narmonto teigimu, komandos likimas aktualus daugeliui buvusių jos narių, todėl ši iniciatyva padės ne tik kurti naująjį istorijos etapą, bet ir išsaugoti išlikusį atminimą.

„Esame pasiryžę perduoti savo sukauptą patirtį bei žinias jaunajai kartai, kuri galėtų pratęsti šios komandos tradicijas. Planuojame bendromis jėgomis „Statybos“ istoriją įamžinti ir specialiame leidinyje, tam jau nagrinėjame išlikusią archyvinę medžiagą, gretiname faktus ir netrukus turėtume apsispręsti dėl išleidimo datos ir knygos formato“, - teigia E. Narmontas.

Apie „Statybą“:

Istorinė Vilniaus „Statybos“ komanda buvo įkurta 1964 metais ir gyvavo iki 1997-ų. Komandoje žaidė Šarūnas Marčiulionis, Jonas Kazlauskas, Rimantas Endrijaitis, Vytenis Urba, Alfredas Vainauskas, Vytenis Andriūnas, Valerijus Bazilevskis, Rimas Girskis, Algimantas Pavilonis, Romas Ramanauskas, Juozas Rimkus, Juras Kaziūnas, Eduardas Kairys, Edmundas Narmontas, Mykolas Karnišovas, Linas Kvedaravičius, Artūras Karnišovas ir daugelis kitų. Vienas didžiausių komandos pasiekimų – tuometės SSRS čempionate 1979 metais iškovoti bronzos medaliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)