Bene didžiausio aistruolių susidomėjimo turnyro metu, kaip ir buvo galima tikėtis, sulaukė įvairiausi žaidimai ir rungtys su žalgiriečiais. Krepšinio mylėtojai ne tik išradingumu nustebino Mantą Kalnietį žaidime „Aplošk Kalnietį“, bet ir sėkmingai įveikė „Žalgirio“ aukštaūgių gynybą. Dalyviai ir renginio žiūrovai metė iššūkį ir kitiems krepšininkams, kuriems teko įrodyti savo rankų taiklumą. Vertingi turnyro rėmėjų ir „Žalgirio“ prizai nugalėtojams keliavo iš pačių žalgiriečių rankų.

Turnyro metu dalyviai, žiūrovai ir paprasti praeiviai turėjo puikią progą bendrose nuotraukose įsiamžinti kartu su savo mėgstamiausiais krepšininkais ar tiesiog paprašyti autografų.

Įnirtingiausias finalas susiklostė suaugusiųjų grupėje. Nors finalo rezultatas buvo lygus 13:13, trečius metus iš eilės finale žaidusi ŠKAM komanda antrą kartą nuskynė čempionų laurus, nes rungtynes pradėjo besigindama.

Atkakli kova vyko ir aštuoniolikmečių bei šešiolikmečių finaluose, kur atitinkamai „Grajokai“ ir „Eina“ minimaliomis persvaromis įveikė savo varžovus.

Jaunesnių žaidėjų grupėse irgi netrūko įdomių susitikimų, o čempionų šalikus į viršų kėlė „Cukrinukai“ (1997-1998 m. grupė), „Burundukai“ (1999-2000 m.) ir „Perkūnas 2001“ (2001 m. ir jaunesni) krepšininkai.

Išskirtinėmis teisėmis „Žalgirio“ gatvės krepšinio turnyre dalyvavo ir šešios neįgaliųjų „Special Olympics“ komandos, tarp kurių stipriausia tapo „Kauno SOK“ trijulė.