Pirmose pusfinalio rungtynėse į aikštę išbėgs dvi sostinės komandos: Šarūno Marčiulionio akademijos „I-Electrolux“ ir Šarūno Marčiulionio akademijos „III-SCHUCO“. Būtent pastaroji tapo viena didžiausių ketvirtfinalio staigmenų. Rolando Peniko vadovaujami metais jaunesni vilniečiai serijoje iki dviejų pergalių nugalėjo favoritais vadintus Plungės sporto mokyklos krepšininkus.

Egidijaus Ženevičiaus vadovaujami Š. Marčiulionio akademijos „I-Electrolux“ krepšininkai praėjusiais metais tapo savo amžiaus Lietuvos čempionais, o ir šiemet reguliariame sezone jiems niekas negalėjo prilygti. Vilniečiai šventė 11 pergalių iš 14 galimų.

„Gaila, kad jau pusfinalyje teks kovoti su savais. Turime ambicijų tiek mes, tiek mūsų jaunesni varžovai. Gerai tai, kad bent vieną akademijos komandą jau turėsime finale, - šypsojosi treneris E. Ženevičius. - Varžovai bus šiek tiek daugiau atsipalaidavę, jie jau pasiekė ir taip daug, juk būdami metais jaunesni sugebėjo iškopti į finalo ketvertą. Mūsų komandai privalu nugalėti. Daug įtakos turės ir sėkmė, ar pataikysim tritaškius metimus. Visada sunkiau apginti nugalėtojų titulą, nei jį iškovoti. Šiai dienai esame pasiruošę kautis, traumuotų žaidėjų nėra”.

Dviejų sostinės krepšinio akademijos komandų mūšis parodys, kuri Š. Marčiulionio akademijos karta geresnė: gimusi 1993 ar 1994 metais.

Kitoje pusfinalio poroje kovos finalo ketverto šeimininkė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos „Klaipėdos Energija” komanda ir Arvydo Sabonio krepšinio centro „Samsonas” ekipa. Kaip ir pirmame pusfinalyje, šiame taip pat užfiksuotas netikėtumas.

A. Visocko treniruojami „saboniukai“ ketvirtfinalyje iš varžybų „išmetė“ metais vyresnius to paties krepšinio centro krepšininkus. Kauniečiai ir toliau nežada sustoti. Jų tikslas – aukso medaliai.

„Daug dirbame, ruošiamės finalo ketvertui. Šiuo metu visi mūsų komandos žaidėjai pasiruošę, tačiau dar liko kelios dienos. Tikimės, kad niekam nieko neatsitiks,“ - prieš finalus kalbėjo A. Sabonio krepšinio centro treneris A. Visockas.

„Klaipėdiečiai yra atletiškiausia viso finalo ketverto komanda. Jie turi daug itin aukštų vaikinų, todėl juos sunkiausia bus sulaikyti po krepšiu. Iš vienos pusės pažiūrėjus, galima teigti, jog mes esame jaunesni ir mūsų neturėtų slėgti įtampa, tačiau taip nėra, nes turime vienintelį tikslą – iškovoti aukso medalius.

Žinoma, pirmas rungtynes nebus lengva žaisti su šeimininkais, daug geriau būtų, jeigu mes žaistume namuose arba bent jau neutralioje aikštėje. Kitame pusfinalyje, manau, turėtų laimėti Š.Marčiulionio akademijos vyresnių žaidėjų komanda. Dar prieš sezoną sakiau, kad 1993 metais gimusių vaikinų čempionato finale žais dvi 1994 metais gimusių vaikinų komandos. Ne daug trūksta, jog taip ir atsitiktų”, - sakė A. Visockas.

Klaipėdos krepšininkai reguliariajame sezone užėmė trečią vietą, iškovoję 8 pergales ir patyrę 6 pralaimėjimus. Ketvirtfinalyje uostamiesčio komanda eliminavo Šiaulių krepšininkus. Viena sunkiausiai įmenamų mįslių varžovams - klaipėdietis Artūras Gudaitis. Vidurio puolėjas šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelno po 21,7 taško, atkovoja po 16,1 kamuolio ir čempionato naudingiausių žaidėjų sąraše užima trečią vietą.

„Ruošiamės finalo ketvertui kaip ir visi kiti, įtemptai ir atsakingai. Kol kas visas gerai, nekankina nei traumos, nei ligos,“ - pasakojo V. Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Virginijus Zakrys. - Mūsų varžovai įrodė, kad jaunių amžiuje fizinis pajėgumas išsilygina. Labai sunku pasakyti, ar tai, jog žaisime su metais jaunesniais varžovais bus gerai ar blogai.

„Saboniukus“ mažiau slėgs įtampa, o mums atsakomybės padaugės ir todėl, jog varžybos vyks prie savų sirgalių. Jeigu žaistume ne namuose, manau, rungtyniautume laisviau, tačiau čia viską puikiai pažįstame. Mūsų komandos stiprioji pusė gali būti aukštieji komandos žaidėjai. Turime tris tikrai didelius vaikinus. Mėginsime rungtyniauti per priekinę liniją“.

Moksleivių lygos direktorių Dainių Čiuprinską taip pat nustebino, kad net dvi 1994 metais gimusių vaikinų komandos žais 1993 metais gimusių vaikinų čempionate. Tačiau dabar lygos vadovas nebesiryžta prognozuoti, kas nugalės. Jis tikisi itin atkaklios kovos.

„Tai yra neįtikėtinas dalykas, kad finalo ketverte žais dvi jaunesnės komandos. Būdavo tokių nutikimų, kai viena papuldavo, tačiau, kad dvi – aš to tikrai neatsimenu“, - pasakojo D. Čiuprinskas. - Pačiam teko kalbėtis su jaunesnių komandų treneriais, tai jie turi ambicijų užimti pirmą vietą. Neatmetame galimybės, kad jeigu jie jau papuolė į finalo ketverto varžybas, kad jie nesugebės tapti čempionais“.

Jaunių vaikinų A (gimę 1993 m.) krepšinio čempionato pusfinaliai:

Š. Marčiulionio KA „I-Electrolux“ - Š. Marčiulionio KA „III- SCHUCO“;

A. Sabonio KC „Samsonas“ – V. Knašiaus KM „Klaipėdos Energija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją