Po paskutinio atrankinio turo pajėgiausios Lietuvos komandos susirungs dėl galimybės kovoti pasauliniame gatvės krepšinio turnyre „3x3 World Cup 2004“, kuris vyks Italijoje.

„Jau pernai krepšininkai iš Lietuvos įrodė, kad yra verti aukso medalių. Norisi tikėti, kad ir šiais metais stipriausia šalies gatvės krepšinio komanda ir vėl apgins Lietuvos bei „Orange virus“ garbę“, - sakė turnyrą Lietuvoje organizuojančios bendrovės „Audimas“ pardavimų direktorius Arvydas Povilaitis.

Atrankinėse varžybose Kaune savo jėgas išbandys 140 komandų su 463 žaidėjais. Po jų vyks atviras turnyras, kuriame išaiškės ekipa, liepos 21-23 d. atstovausianti Lietuvą pasauliniame gatvės krepšinio čempionate Italijoje.

„Į pasaulinį čempionatą suvažiuoja pajėgiausi krepšininkai iš šalių, organizuojančių nacionalinius gatvės krepšinio turnyrus, todėl lietuvių laukia tikrai rimtas iššūkis“, - sakė A.Povilaitis. Pavyzdžiui, čempionato taurę pernai parsivežusiems lietuviams pasaulio pirmenybių finale teko rungtis su itin pajėgia JAV ekipa - pastaroji į čempionatą pateko pranokusi 3000 nacionaliniame turnyre dalyvavusių komandų.

Pasaulio turnyre šiemet dalyvauja 8 šalys: Lietuva, Italija, JAV, Kroatija, Prancūzija, Vokietija bei šiemet prisijungusios Argentina ir Čekija.

Kaune šiemet vėl žais ir pernykščiai gatvės krepšinio čempionai (Rolandas Skaisgirys, Rolandas Matulis, Erikas Kučiauskas) susibūrę į komandą „Parketas-1“. Jų komandos sudėtį šiais metais pastiprino vietoj K. Girštauto žaisiantis Vilniaus „Sakalų“ ekipos žaidėjas Eligijus Redeckas.

Atvirame turnyre, kuriame netaikomi amžiaus bei profesionalumo apribojimai, taip pat užsiregistravo dalyvauti ir daugiau profesionalų. „Parketas-2“ komandoje žais du Panevėžio „Aukštaitijos“ ekipos žaidėjai: Audrius Stašaitis ir geriausiu pagal atkovotus kamuolius žaidėju LKL pripažintas Marius Janišius bei du žaidėjai iš Pakruojo "Merestos" (Tomas Taučius ir Kęstutis Jurgelevičius).

Klaipėda subūrė komandą iš dviejų „Neptūno“ krepšininkų (Mindaugas Mockus ir Mindaugas Bugys) bei Mažeikių "Naftos“ (Aivaras Jokūbaitis). „Combo“ ekipoje su bičiuliais žais Mindaugas Kalvelis iš „Topocentro-Atleto“ .

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją