"Prieš dvi savaites rinktinės vadovai paklausė manęs, ar sutikčiau žaisti, ir aš pasakiau "taip", - teigė B.Wallace'as prieš prasidedant šeštosioms NBA Rytų konferencijos finalo rungtynėms. - Aš nežinau, ar jie jau visiškai apsisprendė, nes man dar niekas nepranešta".

JAV rinktinės vyriausiasis treneris Larry Brownas (Laris Braunas), kuris taip pat treniruoja B.Wallace'ą "Pistons" ekipoje, žurnalistams sakė, kad "USA Basketball" komitetas surengs konferenciją, kurios metu spręs, kuo pakeisti jau atsisakiusius nacionalinėje komandoje rungtyniauti krepšininkus.

"Negaliu nieko komentuoti, bet jei tai būtų tiesa, tai - nuostabu, - sakė L.Brownas. - Jis yra puikus komandinio stiliaus krepšininkas".

B.Wallace'as, dukart geriausias NBA besiginantis krepšininkas, šiais metais antrąjį sezoną iš eilės buvo išrinktas į antrąją naudingiausių NBA žaidėjų komandą.

"Detroit Pistons" "centras" yra žinomas kaip puikus gynėjas ir kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Atkrintamosiose varžybose šį sezoną jis vidutiniškai pelno po 10 taškų, atkovoja 14,4 kamuolio ir blokuoja beveik po 3 varžovų metimus.

B.Wallace'as jau yra vilkėjęs JAV rinktinės marškinėlius. Tai įvyko 2002 metais, kai Pasaulio krepšinio čempionate JAV patyrė fiasko, užimdama šeštąją vietą.

Dabartinę JAV rinktinę sudaro įžaidėjai Mike'as Bibby (Maikas Bibis) ir Stephonas Marbury (Stefonas Marberis), atuokuojantys gynėjai Allenas Iversonas (Alenas Aiversonas) ir LeBronas Jamesas (Lebronas Džeimsas), lengvieji krašto puolėjai Shawnas Marionas (Šonas Merionas) ir Richardas Jeffersonas (Ričardas Džefersonas), sunkieji krašto puolėjai Amare'as Stoudemire'as (Amarė Staudemairas) ir Timas Duncanas (Timas Dankanas) bei vidurio puolėjas Jermaine'as O'Nealas (Džermeinas O'Nilas).

Tačiau vienintelio komandos vidurio puolėjo J.O'Nealo taip pat gali nebūti sąrašuose. "Indiana Pacers" puolėjas po ketvirtojo Rytų konferencijos finalo mačo prieš "Pistons" sakė, jog veikiausiai jis atsiims kandidatūrą dėl kojos traumos.

Larry Brownas savo komandoje taip pat norėtų matyti patyrusį atakuojantį gynėją Reggie Millerį (Redžį Milerį). Tuo tarpu "Detroit Pistons" vienas lyderių Richardas Hamiltonas (Ričardas Hamiltonas) pareiškė tikįs, jog JAV rinktinei ir jis pasirodys reikalingas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją