„Komisijos nuomone, toks žaidėjų elgesys prasilenkia su sporto etikos ir garbingo žaidimo principais, daro žalą Lietuvos krepšinio įvaizdžiui, todėl negali būti toleruotinas“.

LKF speciali komisija rekomendavo Lietuvos krepšinio lygai (LKL) pagal savo kompetenciją taikyti sankcijas prasižengusiems žaidėjams, numatytas LKL nuostatuose. Tai gali būti piniginė bauda, lincencijos panaikinimas arba diskvalifikacija.

„Taip pat rekomenduota LKF vykdomajam komitetui sudaryti darbo grupę prevencinėms priemonėms numatyti, parengti LKF etikos kodeksą, imtis veiksmų dėl susitarimų dėl rungtynių baigties kriminalizavimo, varžybų nuostatų derinimo“, – sakė M.Balčiūnas.

Speciali komisija buvo sudaryta po LKL kilusio skandalo, kai „Naglio“ krepšininkai lažybų bendrovėse galimai statė pinigus prieš savo komandą.

Į LKF iniciatyva sudarytą komisiją įtraukti LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas, LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus, Baltijos krepšinio lygos (BBL) direktorius Romualdas Brazauskas, prokuroras Kęstutis Vagneris ir LKL teisininkas, advokatų kontoros „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“ atstovas Žilvinas Zinkevičius.

Pirmadienio posėdyje taip pat dalyvavo Vilniaus „Sakalų“ prezidentas Vytautas Kiaušas, Lietuvos Respublikos Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis ir vienos lažybų bendrovės generalinis direktorius Vygerdas Jonikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją