Aurimo Kiežos ir Vaido Čepukaičio tiksliomis atakomis prasidėjusiose rungtynėse pirmi į priekį išsiveržė svečiai, kurie sužaidus keturias minutes įgijo penkių taškų pranašumą - 16:11. Nors antroje ketvirčio pusėje "Juventus" puolimas kiek suprastėjo, o aikštės šeimininkai tuo pasinaudojo, po pirmų dešimties minučių Roberto Giedraičio auklėtiniai pirmavo - 18:14.

Antrą ketvirtį dviem baudų metimais pradėjo Žydrūnas Urbonas, dar du taškus įmetė A. Kieža, o uteniškiai vėl nutolo - 22:14. Nors "Valmiera" krepšininkai daugiausiai baudų metimais vėl buvo priartėję (20:24), aikštelėje pasirodęs Marius Pociukonis bei po krepšiais puikiai kovojęs A. Kieža sugrąžino Utenos klubui aštuonių taškų persvarą - 37:29.

Situacija nesikeitė ir po didžiosios pertraukos. Įpusėjus kėliniui "Juventus" komanda turėjo šešių taškų persvarą (45:39), tačiau Pavelo Veselovo tritaškių seriją ne tik leido "Valmiera" klubui priartėti, bet ir persvėrti rezultatą savo naudai - 49:47. Visgi kėlinio pabaigą geriau sužaidė uteniškiai, kurie prieš lemiamą kėlinį pirmavo 3 taškais - 54:51.

Paskutiniame ketvirtyje latviai išlaikė intrigą. Sužaidus keturiais minutes Ž. Urbonas tritaškiu metimu sugrąžino Utenos klubui aštuonių taškų persvarą (63:55), kurią aikštės šeimininkai desperatiškai bandė sumažinti tolimais metimais. Šiek tiek priartėti "Valmiera" ekipai pavyko tik mačo pabaigoje, tačiau "Juventus" pergalės iš savo rankų jau neišleido - 76:72.

Rezultatas:

"Valmiera" - "Juventus" - 72:76 (14:18, 15:19, 22:17, 21:20). (pirmas mačas 69:81).

"Valmiera": Pavelas Veselovas 16, Raimondas Gabranis 15, Janis Berzinis 13 (9 atk. kam.), Oskaras Virsis 11 taškų.

"Juventus": Aurimas Kieža, Žydrūnas Urbonas 16 (9 atk. kam.), Vaidas Čepukaitis 14 (6/7 dvitaškiai), Marius Prekevičius 11, Arūnas Vasiliauskas ir Marius Pociukonis po 5, Žygimantas Šeštokas ir Gintautas Matulis po 2 taškus.

Į BBL Elito divizioną pateko ir KK „Kauno“ klubas

Kauno KK „Kauno“ ekipa penktadienį atsakomose rungtynėse Taline įveikė vietos „TTU/Kalev“ ekipą rezultatu 65:75 (19:24, 18:12, 21:18, 7:21) ir pateko į BBL Elito divizioną. Pirmas rungtynes kauniečiai buvo nugalėję Estijos ekipą 9 taškų skirtumu.

Rimvydas Samulėnas
„Kauno“ vyriausias treneris Rimvydas Samulėnas džiaugėsi pergale. „Sveikinu visus „KK Kaunas“ gerbėjus su šia gražia pergale. Rungtynes pradėjome gal šiek tiek nesusikaupę, tačiau vyrai antroje rungtynių dalyje surado jėgų ir suprato, kad laimėjus šias rungtynes, sezoną užbaigsime pergale. Apskritai, esu labai patenkintas šio sezono pabaiga. Nors perėmiau komandą tikrai ne pačiu dėkingiausiu, kaip treneriui, metu, todėl malonu, kad komanda per tokį trumpą laiką pasiekė, ko aš noriu.


Ir mums pavyko LKL iškopti iš mums jau iš anksto „paskirtos“ 12-os vietos, o BBL pavyko pasiekti maksimumą. Ši komanda nebaigė sezono pagal savo galimybes. Noriu padėkoti vyrams už kovą ne tik šiose rungtynėse, bet visose prieš tai buvusiose“.

„TTU/Kalev“: Illimaras Pilkas 14, Casey Archibaldas 13, Andre Parnas 12, Bambale Osby 12 taškų (17 atk. kam.)

„Kaunas“: Vytenis Jasikevičius 21 (8 atk.kam.), Povilas Čukinas 18 (10 atk. kam.), Šarūnas Vasiliauskas 16, Rolandas Jakštas 7, Adomas Drungilas 6 taškai (13 atk. kam.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją