Reguliaraus čempionato nugalėtojai Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos pirma komanda „Electrolux“ iki dviejų pergalių kausis su iš antro diviziono į atkrintamąsias varžybas patekusia Marijampolės ŽSM komanda. „Marčiulioniukų“ ekipoje pirmais smuikais griežia Lietuvos rinktinių nariai: Tomas Lekūnas, Martynas Paliukėnas ir Edgaras Zinevičius.

„Š. Marčiulionio krepšinio akademijos komandoje yra daugiau patyrusių žaidėjų. Jie jau žaidė ir rinktinėje, ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), todėl turi daugiau patirties. Manau, kad šioje poroje užteks dvejų rungtynių“, – analizavo Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiasis treneris Darius Dikčius.

Antrą vietą reguliariame sezone užėmusi Dariaus Sirtauto vadovaujama Arvydo Sabonio krepšinio centro „Arx Baltica“ komanda, kurios aprangą vilki ir vienas talentingiausių jaunos kartos žaidėjų Tauras Jogėla (vid. 24,3 tšk. ir 10,3 atk. kam.), mokyklos derbyje kovos su Arūno Visocko treniruojamais Arvydo Sabonio krepšinio centro „Samsonas“ krepšininkais.

„Apie šią porą sunku kalbėti. Nors D. Sirtauto vadovaujami auklėtiniai yra metais vyresni už savo varžovus, tačiau didžiausia jų bėda tarpusavio treniruočių stoka. Bus sunku jiems kaip komandai. Nors žaidėjai individualiai ir stipresni, bet reikia, kad būtų komanda, – pasakojo treneris D. Dikčius. – A. Visocko auklėtiniai žaidžia kartu Regionų krepšinio lygoje (RKL) ir jie bus stipresni komandiniame krepšinyje.

Vienas T. Jogėla, nemanau, kad galėtų laimėti rungtynes. Tiesa, daugiau šansų yra vyresniems „Arx Baltica“ krepšininkams, ypač jeigu per savaitę susistyguos jų žaidimas“.

Aštuonias pergales reguliariame sezone iškovoję ir trečią vietą užėmę Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos „Klaipėdos Energijos“ komandos žaidėjai, mėgins stabdyti vieno geriausių MKL krepšininkų Igno Ramašausko vedamą Šiaulių „Saulės“ sporto mokyklos komandą.

I. Ramašauskas šį sezoną jau du kartus buvo išrinktas į naudingiausių mėnesio lygos žaidėjų penketą. Jis taip pat pirmauja pagal atkovotus kamuolius (vid. 16,2 atk. kam. per rungt.) ir solidžiai žaidžia puolime, pelnydamas po 16,6 taško per rungtynes.

„Šioje poroje nedrįsčiau nieko prognozuoti. Abiejų komandų šansai lygus. Didelis pliusas Klaipėdai, kad ji turės namų arenos pranašumą. Abi komandos turi gerų žaidėjų. Šiauliečių gretose gerai rungtyniauja I. Ramašauskas, tačiau klaipėdiečių ekipoje šį sezoną stabiliai žaidžia Artūras Gudaitis, kuris yra pakviestas į rinktinės stovyklą“, – pasakojo D. Dikčius.

Paskutinę jaunių vaikinų A čempionato porą sudarys Plungės sporto mokyklos komanda su savo lyderiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) duonos jau ragavusiu Mantu Mockevičiumi ir jaunieji Š. Marčiulionio KA trečios komandos „Schuco“ nariai. Būtent M. Mockevičius yra rezultatyviausias šio čempionato žaidėjas, vidutiniškai pelnantis po 25,4 taško per rungtynes.

„Manau, šioje poroje laimės Plungės sporto mokyklos auklėtiniai. Jie turi namų aikštės pranašumą ir savo lyderį M. Mockevičių, – svarstė D. Dikčius. – Galvoju, kad metais jaunesni „marčiulioniukai“ nepasipriešins savo varžovams. Žinoma, namuose vilniečiai gali iškovoti vieną pergalę, tačiau „savų sienų“ pranašumas suvaidins savo vaidmenį.“

Jau artimiausiu metu keturias stipriausias komandas taip pat išsiaiškins: jaunučių vaikinų A (gimę 1995 metais), vaikų berniukų A (gimę 1997 metais), jaunių merginų (gimusios 1993-1994 metais) , jaunučių merginų (gimusios 1995-1996 metais) ir vaikų mergaičių C (gimusios 1997 metais ir jaunesnės ) čempionatų dalyviai ir dalyvės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją