Kaip skelbia LKL svetainė internete, siekiant išsiaiškinti, ar viešojoje erdvėje skelbiama informacija yra pagrįsta, LKL administracija kreipėsi į Lietuvoje registruotas lažybų bendroves ir į Palangos „Naglio“ krepšinio klubą, prašydama nedelsiant pateikti visą informaciją ir įrodymus dėl Palangos „Naglio“ žaidėjų galimai nesąžiningų veiksmų iki balandžio 5 d. rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“ ir jų metu.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) savo ruožtu inicijavo specialią komisiją šiam ir panašaus pobūdžio atvejams tirti, nustatyti galimus pažeidėjus bei užkirsti kelią nesąžiningiems veiksmams ateityje.

Į komisiją įtraukti LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus, Baltijos krepšinio lygos direktorius Romualdas Brazauskas, prokuroras Kęstutis Vagneris ir LKL teisininkas, advokatų kontoros „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“ atstovas Žilvinas Zinkevičius.

Į pirmąjį posėdį komisija susirinks balandžio 13 dieną.

LKL skelbia, kad taikys visas griežčiausias jos kompentencijos ribose apibrėžtas sankcijas, jei tyrimo metu paaiškės, kad kurie nors LKL dalyviai elgėsi nesąžiningai ir savo veiksmais pažeidė garbingo žaidimo principus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją