Skuba „kalti“ naujas schemas

Nuo pirmadienio sostinės komandos treniruotėse plušantis 27-erių serbas sulaukė trenerio komplimentų.

„A. Rašičius yra perėjęs gerą mokyklą ir turi puikius žaidimo pagrindus. Be to, jis geba greitai mokytis“, – apie tautietį atsiliepė A. Trifunovičius.

195 cm ūgio krepšininką „Lietuvos ryto“ klubas pasikvietė vildamasis užbaigti įžaidėjų krizę, ištikusią komandą po Kh. El-Amino traumos.

„Dabar esame patogesnėje situacijoje, nes jau turime gynėjų pasirinkimą. Manau, kad Aleksandras trokšta įrodyti savo vertę Eurolygos komandoje ir krepšinio šalyje. Tikiuosi, kad jis rodys psichologinį pavyzdį kitiems žaidėjams. Noriu, jog jis padėtų išvesti komandą į teisingą kelią. Ne jis vienas turi tai padaryti, bet Aleksandras gali suteikti postūmį“, – kalbėjo A. Trifunovičius.

Pats A. Rašičius neslėpė, kad, atvykus į naują ekipą, per savaitę pasiruošti įtemptiems mūšiams BBL finalo ketverto turnyre yra sudėtinga.

„Vis dar mokausi A. Trifunovičiaus žaidimo sistemos. Sunkoka, nes gaunu daug užduočių puolime, kai kurios gynybos sistemos man taip pat yra naujos. Bet dirbu kiekvieną dieną ir manau, kad iki lemiamų rungtynių jau viską žinosiu“, – teigė gynėjas.

Ant žaizdos druskos nebarsto

A. Rašičius tvirtino netrukęs įsisąmoninti, ką Lietuvai reiškia „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ akistatos.

„Man jau aiškino, kad tai – lyg Belgrado „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ klubų grumtynės Serbijoje. Daugiau nieko sakyti ir nereikėjo. Puikiai suprantu, kokia bus šių rungtynių atmosfera ir svarba“, – sakė krepšininkas.

Jei abu Lietuvos krepšinio grandai sklandžiai įveiktų BBL pusfinalio etapą, finale A. Rašičiaus lauktų tiesioginė dvikova su „Žalgirio“ įžaidėju Mantu Kalniečiu.

Kaune serbas išvys ir dar keturis „Žalgirio“ aprangą vilkinčius Lietuvos rinktinės atstovus, kurie praėjusį rugsėjį pasaulio čempionato mažajame finale galutinai sužlugdė Serbijos nacionalinės komandos svajones apie pirmenybių medalius.

Du buvusius oponentus A. Rašičius sutiko ir atvykęs į „Lietuvos ryto“ komandą. Tačiau Martynas Gecevičius bei Simas Jasaitis kol kas nebandė serbo traukti per dantį primindami mačą dėl bronzos.

„Apie tai su jais nekalbėjau, man tai – skaudi tema“, – šyptelėjo A. Rašičius, į lietuvių krepšį Turkijoje įmetęs 8 taškus ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

Latvių ekipos žaidime mato pažįstamą braižą

Kol kas vilniečiai daug nekalba ir apie potencialią akistatą su „Žalgiriu“ – pasak A. Trifunovičiaus, dabar žaidėjams reikia galvoti tik apie BBL pusfinalyje laukiantį Rygos VEF klubo barjerą.

„Tikiu, kad tokio pobūdžio varžybose komandų forma ar statusas lemia ne tiek daug – kiekviena finalo kvarteto ekipa turi tuos pačius 25 proc. tikimybės laimėti taurę“, – aiškino treneris. - Šiemet VEF rungtyniauja gerai. Klubo vadovai prieš sezoną nepagailėjo investicijų į komandą, surinko gerus žaidėjus, todėl reguliariajame BBL sezone VEF nuolat laikėsi lyderių pozicijoje, neblogai pasirodė ir Europos taurės varžybose“.

Nors šeštadienį serbo oponentu bus naujas VEF strategas Ramūnas Butautas, S. Jasaitis pastebėjo, kad Latvijos komandos žaidime dar pastebimas iki praėjusio mėnesio ją treniravusio buvusio „Lietuvos ryto“ vairininko Rimo Kurtinaičio palikimas.

„Daug VEF derinių yra panašūs į mūsų. Ir apskritai žaidimas panašus, ir taktika, ir gynyba“, – svarstė S. Jasaitis. - Stengsimės laimėti pirmą šiame sezone trofėjų, bet, žinoma, laukia dvejos sunkios rungtynės“.

Nors vilniečiai Kaune turėtų rungtyniauti pajėgiausios sudėties, penktadienį visa jėga treniruotis negalėjo alkūnę susižeidęs aukštaūgis Kenanas Bajramovičius. Tiesa, A. Trifunovičius neabejojo, kad bosnis spės pasveikti iki pirmų rungtynių.

Kitame BBL pusfinalyje „Žalgirio“ varžovu bus „Ventspils“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją