A. Bragnani, vadinamo „Il Mago" (it. magas), prisijungimas prie komandos yra didelė paspirtis Italijos nacionalinės krepšinio rinktinės treneriui Simone Pianigiani. Pernai per atranką į 2011 metų Europos pirmenybes, nepaisant puikaus NBA žvaigždės žaidimo, Italija savo grupėje liko tik trečia - po Juodkalnijos ir Izraelio. Italijai labai pasisekė, kai „FIBA Europe" nusprendė turnyrą praplėsti nuo 16 iki 24 komandų.

Prieš tai Italijos nacionalinė rinktinė nepateko į „EuroBasket 2009" Lenkijoje, nes du kartus nusileido Prancūzijos rinktinei papildomame kvalifikaciniame etape.

Šiemet A. Bargnani turės dar vieną galimybę pasirodyti Senojo žemyno pirmenybėse. Europos čempiono titulas - ne vienintelis žvaigždės tikslas. Bene didžiausias akstinas - galimybė kovoti vieną iš dviejų kelialapių į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

„Tai būtų nuostabu, - sako italas. - Žaisti olimpiadoje būtų neįtikėtina. Pagrindinė priežastis, dėl kurios žaisiu šių metų Europos čempionate, būtent ir yra galimybė dalyvauti olimpiadoje. Tai - mano svajonė. Nesu niekada to patyręs ir noriu, kad 2012 Londone būtų pirmas kartas“.

Italai jaučiasi pakankamai stiprūs savo grupėje, kurioje jie susitiks su Izraelio, Prancūzijos, Latvijos, Vokietijos ir Serbijos rinktinėmis.

Didelę tarptautinio krepšinio patirtį turintis ir šiuo metu Naujojo Orleano „Hornets" komandoje rungtyniaujantis Marco Belinelli taip pat padės Italijos rinktinei šia vasarą. Dar viena Italijos krepšinio žvaigždė, kuri padės savo rinktinei, yra Danilo Gallinari, atstovaujantis Denverio „Nuggets" klubui.

„Visada turėjome talentingų žaidėjų“, - sako A. Bargnani.- Mums tik reikia gero komandinio žaidimo ir gerai suprasti vienas kitą“.

A. Bargnani žino, kad bus atidžiai stebimas savo tautiečių. Su šiuo 25-erių metų nemažai patirties tarptautinėse arenose turinčiu „veteranu" siejama daug vilčių. Praėjusią vasarą kiekvienose kvalifikacinio etapo rungtynėse jis būdavo rezultatyviausias savo komandoje ir bendroje įskaitoje nusileido tik Makedonijos rinktinės lyderiui amerikiečiui Bo McCalebbui.

A. Bargnani puikiai supranta, kad be jo pagalbos Italijos rinktinei būtų sunku patekti į antrą etapą ir juo labiau olimpines žaidynes.

„Tai teigiamas spaudimas, - sako italas. - Torontas mane užgrūdino. Jau penkerius metus rungtyniauju NBA. Nuo pirmų žingsnių stipriausioje pasaulio lygoje mane lydi toks spaudimas ir lūkesčiai“.

Kovo mėnesį dvi NBA komandos Londone žaidė dvejas reguliaraus sezono rungtynes. A. Bargnani atstovaujamas „Raptors" klubas, nepaisant puikaus italo pasirodymo, abu kartus nusileido Naujojo Džersio „Nets" klubui.

„Buvo smagu jaustis istorijos dalimi“, - teigia italų krepšinio žvaigždė. - Mano tėvai ir keletas draugų atskrido stebėti rungtynių ir manęs palaikyti. Malonu žaisti jiems stebint“.

Dėl galimo NBA lokauto yra galimybė italų krepšinio žvaigždę Europoje išvysti dažniau.

Dar prieš išvykdamas į NBA A. Bargnani 2006 metais yra iškovojęs geriausio Eurolygos jaunojo žaidėjo titulą, kai atstovavo Trevizo „Benetton" klubui. Ar jis svarstytų sugrįžimą į Europa, jei „Raptors" klubas būtų išsiųstas „žiemoti"?

„Nežinau“, - pripažįsta italas. - Būtų sudėtinga, juk aš turiu ilgametį kontraktą su „Raptors" klubu. Net nežinau, ar tai būtų įmanoma“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją