„Negali žinoti, kaip susiklostys gyvenimas baigus sportininko karjerą. Kol kas nejaučiu, kad esu priaugęs iki to lygio, tačiau studijos yra naudingos ne tik siekiant trenerio karjeros, bet ir esant krepšininku. Jos praplečia krepšinio supratimą. Be to gautos žinios pravers baigus karjerą“, - tvirtino R. Javtokas.

Valensijos „Power Electronics“ komandos marškinėlius vilkintį R. Javtoką po Eurolygos turnyro rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ už puikų krepšinio supratimą gyrė Ispanijos klubo strategas Svetislavas Pesičius. Anot jo, aukštaūgis kartu su Omaru Cooku yra vienas iš dviejų labiausiai patyrusių ir svarų balsą turinčių Valensijos ekipos žaidėjų.

„Anglija garsėja gerais universitetais, todėl pasirinkęs šią studijų programą jų kokybe neabejojau. Atrodo, kad krepšinio aikštelėje žinau jau viską, bet kiekvieną kartą išgirsti vis naujų detalių. Labai įdomią paskaitą Kaune buvo surengęs mano treneris Rūtenis Paulauskas. Jis viską papasakojo iš šalies ir jo teiginiai atrodė visai kitaip, nei per rungtynes“, - prisiminė R. Javtokas.

Krepšinio trenerio magistro studijas pasirinkę studentai turi galimybę visų paskaitų vaizdo įrašus peržiūrėti kompiuteriu. Kiekvienas studentas gauna prisijungimo duomenis prie paskaitų archyvo ir gali bet kada prisiminti, ką pasakojo dėstytojai.

„Galimybė paskaitas stebėti internetu labai praverčia viešbučiuose, išvykus rungtyniauti į svečius. Pastaruoju metu dėl įtempto varžybų tvarkaraščio prisijungęs prie duomenų bazės nebuvau, tačiau anksčiau tikrai peržiūrėdavau įrašus, - prisipažino R. Javtokas. – Suderinti mokslą rungtyniaujant užsienyje sudėtinga, tačiau norint tikrai įmanoma“.

Peržiūrėti paskaitų Valensijoje Lietuvos rinktinės kapitonas neturi galimybės dėl paprastos priežasties – R. Javtoko namie iki šiol neįvestas internetas. „Ispanų manana tęsiasi iki šiol. Naudojuosi mobiliu internetu, o įprastinio jau nebelaukiu“, - šyptelėjo aukštaūgis.

R. Javtokas šią vasarą turėtų sėkmingai baigti pirmą kursą, o kitų metų liepą planuoja atsiimti magistro diplomą.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją