Atsisakyti M. Lukošiaus paslaugų „Kauno“ klubas nusprendė po pralaimėjimo 81:87 Utenos „Juventus“ krepšininkams Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės varžybų finalo pirmosiose rungtynėse trečiadienį.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) galingai sezoną pradėjusi antroji Kauno komanda šiuo metu žengia priešpaskutinėje dvyliktoje vietoje (6 pergalės/13 pralaimėjimų). Likus sužaisti penkis reguliariojo sezono mačus nuo kelialapį į atkrintamąsias varžybas garantuojančios aštuntosios pozicijos kauniečius skiria dvi pergalės.

Pasak R. Samulėno, „Kauno“ vadovai iš jo nereikalauja greitos sėkmės.

„Jokių specialių užduočių tikrai nėra. Anksčiau norėjome patekti į LKL atkrintamąsias varžybas, bet dabar tai nėra labai realu. Svarbu iškopti iš priešpaskutinės vietos. O BBL finale stengsimės atsirevanšuoti varžovams, bet, jei tai nepavyktų, vadovybė labai nepyktų“, – aiškino 46-erių specialistas.

R. Samulėnas nesiėmė vertinti, ar sprendimas keisti trenerius artėjant sezono finišui yra rizikingas.

„Sunku man komentuoti vadovybės sprendimus. Metas gal ir nedėkingas, bet pažiūrėkime: Ramūnas Butautas išvažiavo dirbti į Rygos VEF komandą, Rimas Kurtinaitis – į Maskvos srities „Chimki“, – kalbėjo treneris.

„Kaunui“ atsisveikinus su M. Lukošiumi, o ekipos konsultantui R. Butautui persikėlus į Latviją, R. Samulėnas liko vienintelis išretėjusiame klubo trenerių štabe.

„Kiek kalbėjau su vadovybe, papildymo trenerių korpusui neieškosime. Teks pabaigti sezoną vienam. Nebus labai lengva, bet manau, kad susitvarkysiu, ir užbaigsime sezoną garbingai“, – vylėsi R. Samulėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją