Pastaruoju metu „Kauno“ ekipos konsultantu dirbęs R. Butautas į Latviją pasuko ne pirmą kartą. 2005-2008 metais jis treniravo Rygos ASK ekipą, su kuria šios šalies pirmenybėse po kartą iškovojo visų spalvų medalius, o 2005-aisiais užėmė trečią vietą BBL pirmenybėse.

2003-2005 metais jis vadovavo „Šiaulių“, o 2009-aisiais – „Doneck“ (Ukraina) ir Kauno „Žalgirio“ ekipoms.

2007-2009 metais R. Butautas buvo Lietuvos vyrų rinktinės strategas. Jo vadovaujama nacionalinė komanda 2007-ų metų Europos čempionate Ispanijoje iškovojo bronzos medalius. Iš rinktinės vairininko posto R. Butautas pasitraukė po nesėkmingo pasirodymo 2009-ųjų Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje.

50-metis R. Kurtinaitis iki sezono pabaigos treniruos Maskvos srities „Chimki“ klubą.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje VEF klubo vadovas Edgaras Jaunupas neslėpė, kad R. Kurtinaičio išvykimas komandai buvo finansiškai naudingas, tačiau atsisakė atskleisti tikslius skaičius. Neoficialių portalo DELFI.lv šaltinių teigimu, „Chimki“ už lietuvį Latvijos klubui sumokėjo apie 100 tūkst. eurų išpirką.

„Treniruoti Eurolygos klubą – iššūkis, kuris gali pasitaikyti tik kartą gyvenime. Buvome žodžiu sutarę su R. Kurtinaičiu, kad netrukdysime treneriui išvykti, jeigu jis gautų Eurolygos komandos pasiūlymą“, – teigė E. Jaunupas, pridūręs, kad R. Kurtinaitis išvyko ne dėl pinigų, bet dėl žmogiškų ir draugiškų aplinkybių.

Šeštadienį VEF žais atsakomąsias BBL čempionato ketvirtfinalio rungtynes su Prienų „Rūdupiu“ ir gali būti, kad Latvijos ekipos krepšininkams dar vadovaus R. Kurtinaitis, nors lietuvis trečiadienį Taline jau turėtų diriguoti „Chimki“ žaidimui Vieningoje lygoje su vietos „Kalev“ klubu.

„Lyg auginttum vaiką, – sakė R. Kurtinaitis. – Sezono metu vystėme naują komandą ir norėčiau darbą užbaigti iki galo, kad klubas patektų į BBL finalo ketvertą. Su „Chimki“ sutartį turėčiau pasirašyti trečiadienį Taline, tačiau šeštadienį žaidžia VEF. Pažiūrėsime, gal pavyks susitarti.“

Kalbėdamas su žurnalistais R. Kurtinaitis taip pat neslėpė, kad naujasis postas suteiks jam geresnes galimybes siekti aukštesnių tikslų, kurių VEF klube jis negalėjo įgyvendinti dėl objektyvių priežasčių.

„Chimkuose nebus finansinių problemų. Galėsiu pats rinktis norimus žaidėjus. Net žvaigždes“, – teigė lietuvis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją