apžiūrėjo Kauno viešbučius, Nemuno salą, kurioje ketinama statyti naujuosius sporto rūmus, bei domėjosi jų projektu, kitais dokumentais.

A. Pavilonis mano, kad dėl galimybių Lietuvoje organizuoti Europos vyrų krepšinio čempionatą abejonių neturi kilti. "Manau, kad ne tik galime, bet privalome įrodyti, jog sugebame tai padaryti geriau nei mūsų konkurentai ispanai ir lenkai", - sakė A. Pavilonis, kuris yra ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius.

Pasak jo, norint organizuoti Senojo žemyno vyrų krepšinio čempionato finalinį turnyrą, Lietuvoje reikėtų turėti bent keturias sales, kurios talpintų po 5 tūkst. žiūrovų, ir vieną 12 tūkst. vietų areną, kurioje vyktų lemiamos rungtynės. Todėl A. Pavilonis kartu su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Vladu Garastu jau lankėsi Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Antradienį aptarti planai vieną 5 tūkst. vietų salę statyti Klaipėdoje.

Kur atsiras didieji 12 tūkst. vietų sporto rūmai - Kaune ar Vilniuje, A. Pavilonis atsakyti dar nesiryžta: "Apsispręsime tuomet, kai apžvelgsime visų šalies miestų galimybes, visų siūlomų statyti rūmų projektus ir dokumentus".

Tuo tarpu Kauno meras A. Garbaravičius teigia, jog dėl naujų sporto rūmų statybos Nemuno saloje neturėtų būti abejojama. "Miesto Tarybos sprendimas priimtas, jo niekas negali pakeisti, nebent pati Taryba. Šiuo metu jau baigiama rengti naujosios salės dokumentacija", - sakė A. Garbaravičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją