Tuo metu devintoje vietoje buvę "Perlo" krepšininkai rimtai pasipriešino LKL lyderiams ir pralaimėjo 57:62.

Ekspertų grupė, kurią sudarė LKF TA prezidentas bei FIBA (Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos) komisaras Kęstutis Pilipauskas, FIBA teisėjas Romualdas Brazauskas ir FIBA komisaras Tomas Rimkus, peržiūrėjo minėtų rungtynių vaizdo įrašą. Savo išvadoje jie pabrėžė, kad žaidimo kontrolė buvo nepakankamai gera, ir įspėjo teisėjus, kad šie turi griežčiau reaguoti į žaidėjų emocijas.

„Mes išnagrinėjome vaizdo įrašą ir oficialų raštą nusiuntėme "Žalgiriui", kaip ir priklauso pagal visus LKL nuostatus. Ši informacija turėjo būti konfidenciali. Tačiau klubas "Žalgiris" konfidencialumo nesilaikė. Negana to, žiniasklaidoje ekspertų nuomonė buvo iškraipyta. Mes nesakėme, kad R. Bielinis, M. Večerskis ir T. Langvinis žaidimo visiškai nekontroliavo ir kad jie nesugeba dirbti savo darbo.

Savo išvadose parašėme, kad žaidimo kontrolė buvo nepakankamai gera. Taip, teisėjai darė netyčinių klaidų, tačiau nebuvo tendencingo teisėjavimo. Teisėjus įspėjome, kad jie turi tvirčiau valdyti rungtynes ir griežčiau reaguoti į žaidėjų emocijas“, - „Lietuvos žinioms“ sakė K. Pilipauskas.

"Perlo" ir "Žalgirio" susitikimui teisėjavo du tarptautinės kategorijos (FIBA) teisėjai R. Bielinis ir M. Večerskis bei T. Langvinis.

„Manau, jų kvalifikacija abejoti nėra pagrindo. Tad mes kreipėmės į LKL direktoratą, kad šis įvertintų "Žalgirio" klubo atstovų negatyvius pasisakymus žiniasklaidoje apie teisėjus, nes, mūsų manymu, tai prieštarauja LKL nuostatams“, - Lietuvos žinioms teigė K. Pilipauskas.

Šį sezoną tai antras kartas, kai ekspertams teko vertinti teisėjų darbą.

„Dar buvome gavę "Kauno" komandos raštą dėl teisėjų sprendimų per rungtynes su Panevėžio "Techasu". Tai normalu, kiekvieną sezoną komandos skundžiasi dėl teisėjų veiksmų, kurie nulemia rungtynių baigtį. Peržiūrėjome šios dvikovos įrašą ir neradome jokio kriminalo - teisėjai paskutinėmis sekundėmis nedarė klaidų“, „Lietuvos žinioms“ paaiškino K. Pilipauskas.

Lietuvoje šiuo metu yra septyni tarptautinės kategorijos arbitrai.

„FIBA tarptautinę kategoriją turi 7 Lietuvos krepšinio teisėjai - Virginijus Dovidavičius, Tomas Jasevičius, Martynas Gudas, M. Večerskis, Jurgis Laurinavičius, Gintaras Vitkauskas ir R. Bielinis“, - kolegas pristatė K. Pilipauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją