Rezultatą lėmė gynyba

Po skaudaus pralaimėjimo antradienį Šiauliuose 24 taškų skirtumu (103:77) VDU krepšininkai su kaupu atsirevanšavo namuose. Jie įveikė šiauliečius rezultatu 71:41 (24:9, 18:11, 14:12, 15:9), laimėjo finalo seriją 3:2 ir trečią kartą tapo LSKL čempionais, susigrąžindami šį titulą po metų pertraukos.

Kauno studentai nuo pat rungtynių pradžios išsiveržė į priekį ir iki pat rungtynių pabaigos skirtumą tik didino, nė akimirkai neleisdami suabejoti jų pergale. Nuaidėjus finalo sirenai naujieji LSKL čempionai neslėpė džiaugsmo – kartu su aktyviausiais komandos fanais aikštelėje sušokę pergalės šokį VDU krepšininkai mėtė į orą savo trenerį Arūną Juknevičių, po to ir rektorių Vytautą Kaminską.

Nors rezultatas triuškinantis, tačiau aikštelėje vyko kieta kova. Šiauliečiai beveik iki pat rungtynių pabaigos stengėsi nenuleisti rankų ir demonstravo kovingumo pavyzdžius. Tačiau jų veiksmus paralyžiavo aktyvi VDU komandos aikštės gynyba, neleidusi svečiams sėkmingai atakuoti iš vidutinių nuotolių bei baudos aikštelės. Tolimi šiauliečių metimai, net ir iš patogių padėčių dažniausiai skriejo pro šalį.

VDU komandai taškus pelnė: Rimas Stūronas – 19 (11 atkovotų kamuolių), Regimantas Ostreika – 15, Paulius Motiejūnas – 13 (4 rezultatyvūs perdavimai), Arūnas Krivonis – 8 (12 atkovotų kamuolių).

ŠU: Rytis Rauktys ir Aurimas Statkus - po 11, Šarūnas Antanavičius – 9 (10 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvūs perdavimai, 3 perimti kamuoliai), Mindaugas Kumpis – 4 (5 atkovoti kamuoliai, 3 blokuoti metimai).

Rizika pasiteisino

„Iki tol prieš ŠU komandą gynėmės asmeniškai, tačiau vis tiek nepavykdavo sulaikyti jų snaiperių. Šį kartą surizikavome gintis aikšte ir tai pasiteisino – varžovai nepataikė ne tik iš trijų taškų zonos, bet ir iš vidutinių nuotolių“, - po rungtynių sakė VDU komandos treneris Arūnas Juknevičius.

„Pralaimėjome labai gerai sukomplektuotai komandai. Jie uždengė mūsų snaiperius, be to vienas iš pagrindinių krepšininkų – Rytis Rauktys – praeitose rungtynėse patyrė nedidelę traumą ir šiandien negalėjo rungtyniauti visa jėga. Tačiau aš lenkiu galvą prieš savo komandos vyrus. Mes iš tiesų daug nuveikėme šį sezoną. Antroji vieta – puikus pasiekimas“, - teigė ŠU komandos treneris Dainius Bertulis.

Vilniuje prireikė trijų pratęsimų

Nepaprastai dramatiškai susiklostė varžybos Vilniuje, Lietuvos teisės universiteto (LTU) sporto salėje, kur Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) ekipa šeimininkų komandą įveikė tik po trijų pratęsimų rezultatu 112:109 (24:30, 18:20, 15:18, 21:10, 14:14, 10:10, 10:7). Nedaug trūko, kad būtų reikėję žaisti ir ketvirtą pratęsimą – pergalę VPU komandai išplėšė komandos kapitonas Tomas Lisauskas, paskutinę trečio pratęsimo sekundę iš labai sudėtingos padėties pataikęs tritaškį.

Nugalėtojams net 46 taškus pelnė Tomas Lisauskas, 18 – Giedrius Kulbis, 14 – Algirdas Navickas.

LTU ekipai 29 taškus pelnė Gintaras Leonavičius, 19 – Mindaugas Badaras, 18 – Artūras Daugulis.

Trečią vietą LSKL, seriją iki trijų pergalių laimėję 3:1, iškovojo VPU studentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją