Milijoninio kontrakto pasiūlymo neatsiimtų

55-erių vienas „Raptors“ ekipos vadovų, praeityje dirbęs bankininku, yra įpratęs skaičiuoti investicijų kaštus ir jų grąžą.

Praėjusią liepą būtent jis labiausiai agitavo Kanados klubą pateikti 4 metų 18,8 mln. JAV dolerių vertės kontrakto pasiūlymą L. Kleizai. Todėl prieš dvi savaites, kuomet puolėjas gulėsi ant operacinio stalo, M. Gherardini išgyveno sunkias valandas laukdamas žinių apie „Raptors“ žvaigždės iš Lietuvos kelio būklę.

„L. Kleizos trauma buvo didžiulė nesėkmė tiek „Raptors“ klubui, tiek Lietuvai, tiek pačiam Linui. Niekas nesitikėjo, kad jo sveikatos problemos bus tokios rimtos. Ši trauma sužeidė mus visus. Besąlygiškai pasitikėjome Linu pasiūlydami ilgalaikį kontraktą, matėme jį kaip svarbų klubo ateities dėmenį. Bet Linas yra labai jaunas, be to, jis – tikras kovotojas. Manau, kad jis vis dar yra mūsų tiltas į ateitį“, – teigė praėjusį savaitgalį Lietuvoje viešėjęs italas.

Net ir išgirdęs L. Kleizą operavusio gydytojo J. Richardo Steadmano diagnozę – 26-erių krepšininko reabilitacija tęsis 9-12 mėnesių, M. Gherardini neprarado tikėjimo, jog sprendimas pasikviesti lietuvį į „Raptors“ buvo išmintingas žingsnis.

„Kaip buvome, taip ir esame labai patenkinti Linu. Nuo traumų niekas nėra apsaugotas, tai – pats likimas. Linas yra labai universalus žaidėjas, gebantis įvairiausių dalykų. Pasaulio čempionate Turkijoje savo akimis mačiau, ką jis gali, kai jam suteikiama dar daugiau laisvės. Nėra reikalo kalbėti apie Lino talentą ir naudą komandai. Be jokių abejonių, ateityje jis mums bus labai svarbus“, – kalbėjo M. Gherardini.

Klaustukas kabo ir virš kito NBA sezono starto

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubas iš Toronto pastaruoju metu skaudžiai kenčia dėl žaidėjų traumų, tad M. Gherardini neslėpė, jog „Raptors“ neketina rizikuoti L. Kleizos sveikata, skubindami jį grįžti į aikštę.

Todėl apie stebuklą, kuris, Lietuvos rinktinės gydytojų žodžiais, dar galėtų atgaivinti sirgalių viltis išvysti Europos pirmenybėse namuose žaidžiantį puolėją, M. Gherardini nelinkęs diskutuoti.

„Italijoje dažnai sakome: negalima spėlioti, kokia yra angelų lytis. Dabar jūs kaip tik ir bandote tai daryti. Niekas tiesiog nežino, kaip greitai Linas sveiks.

„Raptors“ visada palankiai žiūrėjo į krepšininkų norą žaisti nacionalinėse rinktinėse. Vis dėlto svarbiausias dalykas – žaidėjo sveikata. Remiantis tuo, ką po operacijos pasakė geriausias savo srities specialistas pasaulyje, Linas neturi jokių galimybių ne tik žaisti Europos čempionate, bet ir pradėti kitą NBA sezoną aikštėje.

L. Kleiza turi pereiti visą reabilitaciją procesą, kad ir kiek tam reikėtų laiko. Privalome palaikyti Liną ir būti kantrūs bei atsargūs. Suprantu, kad Lino netektis rinktinei yra labai skaudi, bet visų pirma jis turi įgauti sportinę formą“, – dėstė M. Gherardini.

Situaciją dėl L. Kleizos vienas „Raptors“ vadovų šeštadienį aptarė su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovais. M. Gherardini teigė, jog klubas mielai pasinaudos lietuvių siūloma medicinine pagalba, jei tik jos prireiks.

„Mūsų santykiai su LKF – nuostabūs. Federacija patvirtino, kad padės viskuo, kuo tik galės. Esame išties dėkingi ir to nepamiršime, dalinsimės visomis žiniomis su LKF“, – sakė M. Gherardini.

Lietuvoje rengėsi NBA naujokų biržai

M. Gherardini vizitas Lietuvoje buvo suplanuotas gerokai prieš L. Kleizos operaciją. Savaitgalį italas kartu su daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos krepšinio mėgėjų rekonstruotuose Alytaus sporto rūmuose sekė keturių komandų grumtynes dėl LKF taurės.

Bene tris dešimtis kartų Lietuvoje apsilankiusį M. Gherardini šįsyk į Dzūkijos sostinę atviliojo jauni Lietuvos krepšinio talentai. Pastarąsias dvi savaites po gimtąjį žemyną keliavęs „Raptors“ viceprezidentas ruošiasi birželio 24 dieną vyksiančiai kasmetei NBA naujokų biržai.

„Lemiamose taurės varžybose, kuomet komandų nugaros yra priremtos prie sienos, gali pamatyti, ko žaidėjai yra iš tiesų verti“, – aiškino M. Gherardini.

Vieša paslaptis, jog NBA žvalgų žvilgsnius į Lietuvą pastaruoju metu labiausia traukia Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Aštuoniolikmetis krepšininkas pavasarį žada apsispręsti, ar teiks savo paraišką naujokų biržai jau šiais metais. Tačiau griežtos taisyklės neleidžia NBA atstovams garsiai kalbėti apie talentingų jaunuolių ateitį stipriausioje pasaulio lygoje.

„Nepridarykite man problemų, – DELFI klausiamas apie J. Valančiūną juokėsi M. Gherardini. – Galiu pasakyti tik tiek, kad niekas nesukoria tokio kelio iš Kanados į Lietuvą be priežasties.“

Alytuje italas ne tik akimis ganė J. Valančiūną, bet ir spaudė ranką buvusiam bendražygiui Trevizo „Benetton“ (Italija) klube Marcusui Brownui, senam pažįstamam Eliui Zourui, treniruojančiam Kauno „Žalgirį“.

„Atvykęs į Lietuvą visada sutinku daug gerų draugų, todėl čia tikrai malonu viešėti. Kelionė buvo tiesiog puiki“, – džiaugėsi M. Gherardini.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją