Vasaros pabaigoje į Lietuvą jau kaip potencialūs lietuvių konkurentai sugrįšiantys „Lietuvos ryto“ legionieriai neabejojo, kad turnyro šeimininkai bus tarp pagrindinių pirmenybių favoritų.

Geri draugai stos į akistatą „Balkanų čempionate“

Sužinoję žemyno čempionato burtų rezultatus, labiausiai vienas kitą per dantį traukė Juodkalnijos rinktinės kandidatas Milko Bjelica ir bosnis Kenanas Bajramovičius.

Burtai šių krepšininkų atstovaujamas rinktines suvedė į vieną grupę, kurioje iš viso varžysis net keturios buvusios Jugoslavijos respublikos: Bosnija ir Hercegovina, Juodkalnija, Kroatija ir Makedonija.

„Nutiko labai linksmas dalykas, - likimo įnoriu su šypsena stebėjosi M. Bjelica. - Kenanas sakė, kad laimės bosniai, aš buvau kitokios nuomonės. Tiesiog patarėme vienas kitam pasisaugoti“.

„Balkanų čempionatu“ pakrikštytame C pogrupyje Alytuje žais ir Graikijos bei papildomą atrankos barjerą įveiksianti komanda.

„Mūsų grupėje visos ekipos yra gana apylygės, tik Graikija kiek išsiskiria iš kitų. Viskas priklausys nuo to, kokius krepšininkus komandos atsiveš į Lietuvą, kaip bus fiziškai ir taktiškai pasiruošusios konkrečioms rungtynėms“, - surimtėjęs DELFI teigė „Lietuvos ryto“ aukštaūgis.

M. Bjelica nedvejodamas sutiko su bendra nuomone, jog solidžiausia konkurentų kompanija susibūrė „lietuviškoje“ A grupėje, tačiau pabrėžė nemanantis, kad pirmenybių šeimininkams kas nors galėtų sukliudyti žengti į kitą etapą.

„Mano nuomone, stipriausia yra grupė, kurioje žais Lietuva. Bet lietuviams tai tikrai nebus problema, nes jie rungtyniaus savo šalyje, prieš savus sirgalius ir turės didžiulę motyvaciją pasirodyti kuo geriau. Be abejo, Lietuvos komanda bus pagrindinė favoritė ne tik savo grupėje, bet ir kovoje dėl aukso medalių“, - sakė M. Bjelica.

Perspėjo tautiečius apie laukiantį pragarą

Komandos draugui pritarė ir turkas Cemalis Nalga. Nors vidurio puolėjas nepatenka į savo šalies rinktinę, „Lietuvos ryto“ rūbinėje jam teko išklausyti pokštų apie laukiančią Turkijos ir Lietuvos nacionalinių komandų akistatą.

„Be jokių abejonių, A grupė yra sudėtingiausia. Žiūrėsime, kaip seksis turkams. Kiek komandų pateks į kitą etapą – trys? Manau, kad būsime tarp jų.

Bet nugalėti Lietuvos ekipą jos aikštėje bus nepaprastai sunku. Kai į Vilnių buvo atvykęs Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubas, keli jį atstovaujantys Turkijos rinktinės nariai klausinėjo manęs, ko jiems derėtų laukti Europos čempionate. Pasakiau, kad atmosfera bus pašėlusi, nes pirmenybės vyks krepšinio šalyje“, - samprotavo C. Nalga.

Paklaustas apie čempionato favoritus, turkas pirmiausia išskyrė trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtinius.

„Kas galėtų laimėti pirmenybes? Lietuva, taip pat Ispanija ir Turkija... O Dieve, juk visos šios komandos žais vienoje grupėje...“, - juokėsi „Lietuvos ryto“ aukštaūgis.

Eurolygoje - proga atsiteisti su skriaudikais

Emocijas, apėmusias po Europos pirmenybių burtų traukimo ceremonijos, „Lietuvos ryto“ stovykloje netruko užgožti susikaupimas prieš atsakingas Eurolygos turnyro „Top-16” etapo rungtynes. Ketvirtadienį vilniečiai Malagoje susikaus su „Unicaja“ komanda, užbaigusia praėjusį „Lietuvos ryto“ sezoną Europoje.

„Tame mače padarėme net 25 klaidas”, - lyg vakar prieš metus Vilniuje vykusią dvikovą prisiminė Lietuvos čempionų kapitonas Steponas Babrauskas.

2009-2010 metų sezono paskutiniojoje Eurolygos reguliaraus sezono akistatoje „Lietuvos rytas“ apmaudžiai išleido kelialapį į kitą etapą iš savo rankų, pralaimėjęs „Unicaja“ krepšininkams 71:73.

„Ta nesėkmė buvo labai skaudi, todėl sieksime revanšo. Jei dabar laimėtume išvykoje, mūsų situacija būtų visai nebloga, nes liktų dar dvejos rungtynės namuose. Bet tai – tik skaičiavimai, reikia eiti į aikštę ir ten atlikti visą darbą, kad grįžę į rūbinę galėtume sau pasakyti, jog padarėme viską, ką galėjome“, - kalbėjo S. Babrauskas.

Mėgins pakartoti žygį Vitorijoje

Po vieną pergalę ir pralaimėjimą savo sąskaitoje turintis „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę svečiuose parklupdė Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą 89:86, o dvi nesėkmes patyrusi E grupės autsaiderė „Unicaja“ taip pat išvykoje buvo sutriuškinta Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkų 56:82.

Ne vienus metus Ispanijoje rungtyniavusio vilniečių puolėjo Simo Jasaičio nuomone, „Caja Laboral“ ir „Unicaja“ yra labai panašios komandos.

„Šios dvi komandos apylygės, net ir deriniai panašūs. Labai aiškių lyderių „Unicaja“ neturi, bet pajėgūs yra tiek varžovų aukštaūgiai, tiek gynėjai. Svarbiausia bus užkirsti kelią jų tritaškiams ir greitoms atakoms. Malagoje žiūrovai ypač aktyviai palaiko šeimininkus, todėl bus sunku, bet tam iš anksto ruošiamės“, - priešininkus analizavo S. Jasaitis.

„Vitorijoje puikiai padirbėjome, bet tai buvo praėjusią savaitę. Neturime pasiduoti euforijai: jei norime žengti dar vieną žingsnį, turime iš naujo tai pakartoti. Atėnuose „Unicaja“ trūko Urošo Tripkovičius, Roberto Archibaldo ir Terrello McIntyre‘o, todėl dabar ši komanda bus kitokia. O faktas, kad antram „Top-16” etapo ratui „Unicaja” stiprinasi Geraldu Fitchu ir Jorge Garbajosa, parodo, kokios yra šio klubo ambicijos“, - teigė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Malagoje visa jėga turėtų rungtyniauti po kelio traumos į aikštę sugrįžęs gynėjas Martynas Gecevičius, tačiau pirmadienį „Lietuvos ryto“ treniruotę kiek apkartino smulkios Jono Valančiūno ir S. Jasaičio traumos. Tiesa, tikimasi, kad abu krepšininkai jau kitą dieną galės įprastai treniruotis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją