Įstrigus deryboms su Davidu Blattu Rusijos krepšinio federacija ieško naujo stratego nacionalinei vyrų komandai.

Dienraščio „Sport-Ekspres” duomenimis, užkulisiuose tarp kandidatų yra minimas ir Rygos VEF klubą treniruojantis 50-metis lietuvis R.Kurtinaitis.

„Kol kas niekas man dar neskambino ir į mane nesikreipė”, – „Lietuvos rytui” tvirtino R. Kurtinaitis.

Sulaukęs rusų pasiūlymo Lietuvos krepšinio treneris jį svarstytų: „Kodėl gi ne? Rusijos rinktinė – įdomi. Tikslai tikriausiai būtų ambicingi. Aš Rusijoje turiu daug tikrų draugų ir šią valstybę vertinu teigiamai.”

Tačiau lietuviui galimybės stoti prie Rusijos rinktinės vairo nėra didelės, nes dauguma šios šalies trenerių murma prieš specialistus iš užsienio.

JAV ir Izraelio pasus turintis D.Blattas vadovavo Rusijos komandai pastarąsias keturias vasaras, o 2007 metais jo treniruojami krepšininkai tapo Europos čempionais.

Pernai per pasaulio čempionatą Turkijoje, kuriame Rusija užėmė 7-ąją vietą, D.Blattas pareiškė apie galimą pasitraukimą iš posto.

Nors sutartis su šiuo treneriu sudaryta iki 2012 metų, D.Blatto ateitis Rusijos rinktinėje lieka neaiški.

Pastaruoju metu palankiau vertinamos Rusijos trenerių galimybės. Pretendentų sąraše yra Jevgenijus Pašutinas (Kazanės „Uniks”), Dmitrijus Šakulinas (Maskvos CSKA), Sergejus Bazarevičius (Maskvos „Dinamo”), taip pat Rusijos rinktinę anksčiau treniravę Sergejus Belovas ir Stanislavas Jeriominas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją