Žaidėjai demonstravo taiklumą

Antradienį ryte “Kaustos” sporto salėje vykusioje “Žalgirio” treniruotėje darbavosi 10 žaidėjų, vienas jų - Vidas Ginevičius, kuris neturi Eurolygos licencijos. Rytinėse pratybose, kaip įprasta, nedalyvavo Arvydas Sabonis.

Pagal individualų planą treniruoklių salėje su fizinio parengimo treneriu Aleksandru Kosausku sportavo puolėjas Paulius Jankūnas, kuris Tel Avive dar nežais - traumuotas kelis vėl sutino, krepšininko sugrįžimas į aikštę atidėtas dar bent dviem savaitėms. Darjušas Lavrinovičius laukia kelio raiščių operacijos.

Vakar ryte žalgiriečiai daugiausia dėmesio skyrė metimams. Stebint iš šalies atrodė, kad niekas negali pramesti, ypač - Ainaras Bagatskis, kuris vieną po kitos į krepšį siuntė taiklias metimų serijas iš įvairių padėčių. Iš vidutinio nuotolio pagirtinai atakavo ir Artūras Javtokas, kuris, pasak “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos, pasižymi taiklumu.

Komandoje tvyrojo tyla ir susikaupimas, kurį tik retkarčiais praskaidrindavo viena kita šmaikštesnė replika. Daugiau girdėjosi tik treniruotei vadovavusio A.Sireikos asistento Gintaro Krapiko balsas.

“Stengiamės neakcentuoti, kokios svarbos rungtynės mūsų laukia, tačiau visi tai žino”, - sakė A.Sireika.

Eksperimentuoti neketina

Kalbėdamas apie būsimą mačą Tel Avive, A.Sireika nekėlė auklėtiniams ypatingų reikalavimų: “Labai svarbu, kad žaidėjai nebūtų įsitempę.

Turime stengtis viską atlikti laisvai, kaip mokame, tuomet galima tikėtis, kad truputį padės ir Dievas - įkris koks netikėtas metimas. Daugiau nieko ypatinga nereikia. O gintis iš visų jėgų privalome visose rungtynėse, nesvarbu, su kuo žaidžiame”.

Su “Maccabi” žalgiriečiai šį sezoną žaidė tris kartus ir, regis, jau neblogai žino Izraelio klubą. Rengdamiesi ketvirtajai kovai “Žalgirio” treneriai pergalės recepto ieškojo daugiau analizuodami tas “Maccabi” ekipos rungtynes, kuriose ji patyrė nesėkmes.

“Kaune mums gera diena buvo, Giedrius Gustas gerai įsijungė, pataikęs tris tritaškius.

“Maccabi” žaidėjai nemėgsta netikėtumų, jiems nepatinka, kai varžovai drąsiai, net įžūliai atakuoja. Taip buvo jiems žaidžiant su “Skipper”, kai Delfino taikliai metė net iš aštuonių metrų atstumo. Kai jiems reikia vytis, jie pradeda nervintis ir nežaidžia, kaip gali. Panašiai nutiko “Maccabi” dvikovoje su CSKA komanda, kuri nemažai atsilikdama sugebėjo pavyti ir laimėti”, - dalijosi mintims apie būsimų varžovų žaidimą A.Sireika.

Į klausimą, ar “Žalgiris” prieš “Maccabi” kovos jau patikrintais metodais, ar bandys pateikti kažkokių staigmenų, “Žalgirio” strategas atsakė: “Neketiname eksperimentuoti tokiose rungtynėse - žaisime kuo paprasčiau”.