Burtų traukimo ceremonija – „didelis turgus“

Europos pirmenybių organizatoriai burtų traukimo iškilmėse laukia daugiau nei šimto svečių iš užsienio.

Apie planus atvykti į Vilnių iki šiol pranešė šešių rinktinių vairininkai: B. Tanjevičius (Turkija), B. Maljkovičius (Slovėnija), Josipas Vrankovičius (Kroatija), Ainaras Bagatskis (Latvija), Henrikas Dettmanas (Suomija) ir Sabitas Hadžičius (Bosnija ir Hercegovina).

Europos pirmenybių burtai į Lietuvą taip pat atvilios legendinį Italijos krepšininką D. Meneghiną, įtakingą Rusijos krepšinio veikėją Sergejų Černovą, Turkijos krepšinio federacijos prezidentą Turgay‘ų Demirelį, vieną garsiausių Europos teisėjų, dabar einantį Slovėnijos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigas Iztoką Remsą, vieną Latvijos krepšinio federacijos vadovų Edgarą Šnepą.

„Be „FIBA Europa“ vadovybės, atvyks čempionate dalyvausiančių šalių federacijų prezidentai, komandų treneriai arba vadovai“, – DELFI sakė čempionato organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Į Vilnių užsuksiančių garbingų svečių laukia įnirtingas darbas: į vieną vietą susirinkę pirmenybių dalyvių atstovai, sužinoję būsimus varžovus, derins pasirengimo čempionatui grafikus ir tarsis dėl draugiškų rungtynių.

„Svečiai į tokias ceremonijas važiuoja tikrai ne muzikinės programos pažiūrėti. Burtų traukimas bus didelis turgus – iš pradžių visi iš anksto apsitars dėl kontrolinių turnyrų, o po burtų daug kam reikės perdėlioti planus. Vaizdas ištraukus burtus būna išties įspūdingas: visi iš karto susiskirsto grupelėmis ir puola derinti grafikų“, – kalbėjo M. Špokas.

Išvakarėse derėsis dėl išlygų

Konsultacijos tarp „FIBA Europe“ vadovų ir komandų atstovų prasidės dar burtų traukimo ceremonijos išvakarėse. Vilniuje „FIBA Europe“ vadovybė turėtų apsispręsti, ar palaiminti lietuvių pageidaujamas burtų išlygas.

Primename, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) norėtų garantijų, jog į vieną grupę su trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtiniais nepateks Latvijos ir Slovėnijos rinktinės. Tokios išlygos prašoma baiminantis, kad šias komandas lydinčios skaitlingos sirgalių armijos Panevėžyje, kur pirmojo etapo rungtynes žais lietuviai, susidurtų su apgyvendinimo problemomis.

„Prieš burtų traukimo ceremoniją šie pasiūlymai bus aptarti su visų komandų atstovais, ir „FIBA Europe“ priims sprendimą“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Europos čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d.

Grupių etapo varžybas priims Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Alytus, antrasis etapas vyks Vilniuje, o atkrintamos varžybos ir finalas bus sužaisti Kaune. Turnyre startuos 24 komandos, burtais suskirstytos į 4 grupes po 6 ekipas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją