Susitikimas buvo itin atkaklus, tačiau rungtynių pabaigoje „Olympiakos“ krepšininkai sugebėjo spurtuoti 7:0 ir iškovojo pergalę.

„Panathinaikos“ klubui tai buvo pirmas pralaimėjimas šalies čempionate šį sezoną (11 pergalių ir 1 pralaimėjimas), o „Olympiakos“ ekipa pirmenybėse lieka nekluptelėjusi (12 ir 0).

„Panathinaikos“: Drew Nicholas 15, Romainas Sato 13, Antonis Fotsis 9 taškai.

„Olympiakos“: Radoslavas Nesterovičius 17, Zoranas Ercegas ir Milošas Teodosičius po 10, Theodoros Papaloukas 9 taškai.

Šiame mače buvo ir incidentų. Iki ketvirto ketvirčio pabaigos likus kiek daugiau nei 4 minutėms, „Panathinaikos“ klubo fanai į „Olympiakos“ žaidėją paleido sprogmenį ir susitikimas buvo sustabdytas.

„Olympiakos“ žaidėjai paliko aikštelę ir atrodė, kad rungtynių baigti nepavyks. Visgi, po „Pao“ vadovybės kreipimosi į aistruolius susitikimas buvo pratęstas.

„Panathinaikos“ gerbėjai ne itin šiltai pasitiko ir šią vasarą į pagrindinių varžovų stovyklą perbėgusi Vassilį Spanoulį. Kiekvienas gynėjo prisilietimas prie kamuolio buvo palydimas kurtinančio švilpimu. Veikiausiai galima teigti, kad toks žiūrovų elgesys išmušė krepšininką iš vėžių, gynėjas iš žaidimo pataikė vos vieną metimą iš devynių.

Priminsime, kad netrukus abi Graikijos komandas bus galima išvysti ir Lietuvoje. „Panathinaikos“ klubas varžysis vienoje Eurolygos „Top 16“ grupėje su Vilniaus „Lietuvos rytu“, o „Olympiakos“ - su Kauno „Žalgiriu“.

A.Eitutavičiaus atstovaujama komanda šventė pergalę

Pergalę Graikijos čempionate iškovojo Arvydo Eitutavičiaus atstovaujama Salonikų „Iraklis“ komanda, savo žiūrovų akivaizdoje 78:64 nugalėjusi Kalitėjos „Ikaros“ ekipą.

Starto penkete susitikimą pradėjęs lietuvis ant parketo praleido 23 minutes ir pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai), perėmė kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, 2 sykius pažeidė taisykles ir 3 kartus suklydo.

Rezultatyviausiai nugalėtojų iš Salonikų gretose žaidė Fotis Labropoulos (16 tšk.). „Ikaros“ klubui po 16 taškų surinko Deonas Thompsonas (15 atk. kam.) ir Kyle‘as McAlarney.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją