Poilsis padėjo

Po aštuonių turų C grupėje Stambulo "Galatasaray" (Turkija), "VIČI-Aistės" ir Tarbo "Gespe Bigorre" (Prancūzija) turi po 3 pergales ir dalijasi 4-6 vietas. Trečiadienio kauniečių varžovės, užimančios trečią vietą, turi viena pergale daugiau.

"Beveik mėnesį nežaidėme Eurolygos rungtynių. Komandai stigo aukšto lygio varžybų, tačiau buvo laiko pasiruošti dviem likusioms Eurolygos reguliariojo sezono dvikovoms", - LŽ sakė treneris M.Šernius.

Dvi "VIČI-Aistėse" žaidžiančios lietuvių kilmės krepšininkės - kanadietė Courtnay Pilypaitis ir amerikietė Amanda Kemežys - per šventes turėjo 10 dienų atostogas. "Poilsis joms padėjo, - įsitikinęs treneris. - Įkvėpė namų oro ir vėl dirba negailėdamos savęs".

Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate be pralaimėjimų žengiančios "VIČI-Aistės" šiemet žaidė jau dvejas rungtynes (87:74 įveikta Kauno "Laisvė RKS" ir 71:55 - Vilniaus MRU).

"Per šias rungtynes sprendėme savo problemas. Viskas pavyko", - trumpai reziumavo M. Šernius.

Sunku be legionierių

Kokia šiuo metu komandos sportinė forma? "Esame pakilime, - neabejojo kauniečių treneris. - Visos žaidėjos žino, kad į Prahą vykstame laimėti. Kitų variantų nėra".

Per pirmo rato rungtynes Kaune šeimininkės pralaimėjo Prahos komandai - 72:83.

"Mums visos varžovės yra favoritės, nes Eurolygoje žaisti be užsieniečių sunku. Be mūsų, regis, tik viena Vengrijos komanda Eurolygoje žaidžia neturėdama legionierių, - varžoves apibendrino M. Šernius.

Pavyzdžiui, Prahos klubas turi keturiskart olimpinę čempionę amerikietę DeLishą Milton-Jones, turi ir Lindsay Whalen, kuri JAV rinktinėje keičia Sue Bird, jų Evanthia Maltsi yra Graikijos rinktinės lyderė, o dar pridėkime septynias Čekijos rinktinės žaidėjas, iš kurių išsiskiria 190 cm ūgio puolėja Eva Vitečkova. Tačiau varžovių jėga ir yra mūsų stiprybė. Didžiulę įtampą jaučia jos, nes privalo laimėti. O mes tuo naudojamės".

Turi savas taisykles

Ko reikia, kad stipriausia Lietuvos komanda vėl nustebintų Europą?

"Pirmiausia turime nesijaudinti. Puolant ir ginantis vadovautis savo taisyklėmis. Ir dar reikia šiek tiek sėkmės metant į krepšį. Nes mūsų pagrindinis ginklas - metimai iš toli", - teigė M. Šernius.

Kauno ekipai teks verstis be Aušros Bimbaitės, jai gruodžio viduryje sėkmingai atlikta menisko operacija. Žaidėja jau bando sportuoti. Į Prahą neišvyko ir susirgusi Lina Pikčiūtė.

Eurolygos C grupės lentelė


1.Halcon Avenida862621:51714
2."Sparta&K"853629:50013
3.ZVVZ USK844579:58312
4.Galatasaray835549:60411
5.VIČI-Aistės835548:63011
6.Gespe Bigore835514:60611

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją