33-ejų D. Šalengą įtarimai dėl dopingo vartojimo užgriuvo po gruodžio 23-ą dieną Maskvoje vykusių Eurolygos turnyro rungtynių su „Chimki“ ekipa paimtame puolėjo šlapimo mėginyje suradus stimuliantams priskiriamo metilheksanamino pėdsakų.

Anot R. Narkaus, ryte prieš mačą Rusijos sostinėje D. Šalenga išgėrė vaistų nuo peršalimo „Coldrex“, tačiau jie esą negalėjo lemti teigiamų A mėginio rezultatų. „Žalgirio“ gydytojas teigė neįsivaizduojantis, kaip į D. Šalengos organizmą pateko draudžiamas preparatas.

„Nieko nežinau. Kai bus atliktas B mėginio tyrimas, galima bus ir ką nors komentuoti“, - nedaugžodžiavo R. Narkus.

Medicinos specialistas tikino neabejojantis, jog D. Šalengos atvejis – pavienis, ir kitų žalgiriečių įtarimų dėl dopingo vartojimo šešėlis nepalies.

„Dėl visų kitų žaidėjų tikrai nesibaiminu, šimtu procentu“, - sakė R. Narkus.

Primename, kad penktadienį laikinosios sostinės klubas pranešė, jog Tarptautinė krepšinio asociacijų federacija (FIBA) uždraudė D. Šalengai dalyvauti tarptautinėse ir nacionalinėse varžybose bei paprašė nuo sausio 6-os per 10 dienų pateikti prašymą ištirti B mėginį, kuris galėtų patvirtinti arba paneigti A mėginio rezultatus. Jei krepšininkas nepasinaudos šia galimybe, galios A mėginio duomenys.

D. Šalenga neišvyko su komanda į penkių dienų treniruočių stovyklą Druskininkuose. „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas pareiškė, kad klubas netoleruoja dopingo vartojimo, o D. Šalenga su komanda nesportuos, kol nepaaiškės tolesnių tyrimų rezultatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją