Geriausiu metų vaikinų treneriu tapo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ specialistas Kazys Maksvytis. 33-ejų metų treneris vasarą kartu su šalies aštuoniolikmečių rinktine pasipuošė aukso medaliais vykusiame Europos čempionate Vilniuje. Geriausio vaikinų trenerio rinkimuose K. Maksvyčiui pirmą vietą skyrė net dvylikos mokyklų atstovai.

„Kiekvienas įvertinimas yra džiugus, tačiau nesu vertas šio apdovanojimo, - kuklinosi geriausias metų treneris K. Maksvytis. - Praėjęs sezonas Moksleivių lygoje nebuvo pats geriausias. Būna ir geresnių. Matyt, kolegos, kurie mane rinko, atsižvelgė į pasirodymą vasarą su Lietuvos jaunių rinktine.

Džiaugiuosi dirbdamas Kauno krepšinio mokykloje su mažais vaikais. Man čia yra suteiktos geros sąlygos. Geriausio metų trenerio apdovanojimas skatina dar labiau tobulėti, nes geriausiajam juk bus skiriamas didesnis dėmesys“.

Specialistas norėtų save išbandyti aukštesnėse lygose.

„Moksleivių lygoje perėjau visus etapus, išleidau dvi krepšininkų kartas. Darbas įdomus tuo, kad surenku mažus vaikus, dirbu su jais, prasideda rungtynės ir tarptautiniai turnyrai. Vėliau vaikai auga, tuo pačiu didėja ir krūviai bei prasideda visas įdomumas.

Man labai patinka darbas su vaikais, tačiau šį etapą jau esu perėjęs nuo pradžios iki pabaigos, todėl dabar turbūt tik laiko klausimas, kada išplauksiu į platesnius vandenis. Kiekvienas kareivis nori tapti generolu, o šiuo atveju ir treneriams tokia pati situacija“, - pasakojo K. Maksvytis.

Antras vaikinų ekipų trenerių rinkimuose liko Arvydo Sabonio krepšinio centro strategas Arūnas Visockas, trečias – Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos vyriausias treneris Egidijus Ženevičius.

Geriausia metų merginų komandų trenere tapo taip pat Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ specialistė Birutė Jankauskienė. Jai pirmą vietą skyrė 7 MKL mokyklų atstovai. B. Jankauskienė praėjusį sezoną su 1993 metais gimusių merginų komanda jaunių krepšinio čempionate užėmė antrą vietą, finale nusileidusi tik metais vyresnėms tos pačios mokyklos auklėtinėms.

„Įvertinimas tikrai labai džiuginantis, tačiau man pačiai tai buvo staigmena. Čia rinko sporto mokyklos ir tuo, kad kiti treneriai už mane balsavo, aš buvau labai nustebinta, - negalėjo patikėti B. Jankauskienė. - Noriu visiems padėkoti už tokį pasitikėjimą ir įvertinimą. Džiaugiuosi, geriau negu kolegos niekas nebūtų manęs įvertinęs.

Toliau dirbsiu taip, kaip dirbau visą laiką. Nei geriau, nei blogiau. Geriausios metų trenerės apdovanojimas paglostė širdį“.

B. Jankauskienė šiame MKL sezone vadovauja dviem komandoms: jaunių merginų (gim. 1993-1994 m.) krepšinio čempionate „Ežys“ žaidžiančiai Kauno KM „Aistėms–Artransai“ ir ekipai tokiu pačiu pavadinimu, dalyvaujančiai vaikų mergaičių C krepšinio čempionate „Manija“.

„Praėjęs sezonas buvo sėkmingas. Su jaunių merginų komanda laimėjome sidabro medalius, o su dar jaunesnėm mergaitėmis laimėjome antro diviziono varžybas. Nebuvo lengva, tačiau pasisekė. Šiuo metu galėčiau pasakyti, jog esu savo rogėse, - pabrėžė patyrusi krepšinio specialistė. - Mano trenerės karjera eina į pabaigą, tačiau darbas su vaikais man labai patinka, nes aš juos myliu. Malonu surasti tą žvaigždelę, iš kurios tu gali kažką nulipdyti. Jeigu tu randi vaiką, kuris pats dar nori dirbti, tai tikrai tada negaili savęs“.

Antra merginų komandų trenerių rinkimuose liko Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos specialistė Ramunė Kumpienė, trečia – Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Diliara Velišajeva.

2009 metais geriausių MKL trenerių rinkimuose triumfavo Vilniaus krepšinio mokyklos specialistas Gintautas Regina ir V. Knašiaus KM trenerė R. Kumpienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją