Žalgiriečiai rungtynėse Kauno sporto halėje su Turkijos „Fenerbahce Ulker“ krepšininkais, aikštelėje pasirodė vilkėdami specialius marškinėlius, o į visus susirinkusius kreipėsi tuometis komandos kapitonas Dainius Šalenga. Vėliau žalgiriečiai aktyviai dalyvavo įvairioje „Special Olympics“ veikloje.

Šio sezono Eurolygos turnyro šešto ir septinto turo susitikimuose visi klubai prisidėjo prie šios pagarbą keliančios akcijos. Taip pat – ir „Žalgiris“, tiek svečių teisėmis Belgrade, tiek ir dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ klubu, kuomet kauniečiai visuomenės dėmesį į šią akciją atkreipė jau Kauno sporto halėje.

Eurolygos ir „Special Olympics“ tikslas – per sportą padėti negalią turintiems asmenims gyventi visavertį gyvenimą, pajusti džiaugsmą, visuomenės pagarbą ir supratimą. Šioje palaikymo akcijoje dalyvauja komandų krepšininkai, treneriai, ekipų vadovai ir teisėjai.

Prieš „Žalgirio“ ir „Maccabi“ klubų rungtynes Kauno sporto halėje krepšininkai pasirodė vilkėdami specialius marškinėlius su „Special Olympics“ simbolika. Taip apsirengę abiejų komandų žaidėjai dalyvavo ekipų pristatyme, į kurį buvo pakviesti ir dešimt likimo nuskriaustų, tačiau nepalaužtų sportininkų.

Didžiosios pertraukos metu ant parketo žengė ir dar keletas „Special Olympics“ programos dalyvių, kurie sužaidė simbolines rungtynes trys prieš tris.

Lietuvos specialiosios olimpiados komitetas, Tarptautinio specialiosios olimpiados judėjimo dalyvis, kartu su 162 kitomis pasaulio šalimis vykdo sutrikusio intelekto asmenų sportines programas. Viena populiariausių šio judėjimo sporto šakų yra krepšinis.

Būtent dėl šios priežasties „Žalgiris“ ilgai nedvejodamas sutiko ir vėl dalyvauti „Special Olympics“ programoje, nes tai puiki proga prisidėti prie krepšinio populiarinimo įvairių žmonių tarpe, taip pat ir galimybė kažkam suteikti džiaugsmą bei duoti papildomą motyvaciją nenuleisti rankų ir aktyviai dirbti toliau.

„Žalgirio“ klubo globėjiška veikla skatina tūkstančius vaikų, tarp jų ir sutrikusio intelekto asmenis, žaisti krepšinį, susirasti naujų draugų, patirti pergalės džiaugsmą, gerinti žaidimo įgūdžius, mokytis bendrauti su kitais atletais, su šeima ir draugais.

Gruodžio 1-ą dieną „Žalgirio“ treniruočių centre vyko Europos „Special Olympics“ krepšinio savaitės jungtinis turnyras 3x3. Krepšinio šventėje dalyvavo beveik 100 jaunųjų sportininkų su intelekto sutrikimais.

„Special Olympics“ programa šiuo metu rūpinasi daugiau nei trimis milijonais įvairias negalias turinčiais sportininkais. Jiems suteikiamos visos sąlygos sportuoti, organizuojamos įvairios rungtynės bei skatinama tolerancija šių žmonių atžvilgių visuomenėje.

„Krepšinis skirtas visiems“ – šis reklaminis šūkis puikiausiai atspindi Eurolygos, „Žalgirio“ ir kitų klubų bei sportininkų požiūrį į šią akciją.