Sergio Scariolo treniruojamai „Chimki“ komandai tai buvo trečioji nesėkmė, palikusi klubą penktoje turnyrinės lentelės vietoje.

Mačo pradžioje kauniečiai leido varžovams nutolti, tačiau greitai perėmė iniciatyvą ir po didžiosios pertraukos susikrovė dviženklį pranašumą (46:35). Vis dėlto duobė trečiojo ketvirčio pabaigoje ir išbarstyta persvara privertė žalgiriečius vytis varžovus ir tik sėkmingas žaidimas gynyboje per paskutines 10 minučių leido iškovoti svarbią pergalę.

Ketvirtadienio rungtynėms „Žalgiris“ neregistravo traumuotus gynėjus Aleksandrą Čapiną ir Marcusą Browną.

Prieš mėnesį Laikinojoje sostinėje vykusiame VTB Vieningosios lygos susitikime „Žalgiris“ Rusijos klubą taip pat nugalėjo 75:69.

Antrojo rato varžybas kauniečiai lapkričio 25-ą dieną pradės Belgrade, kur susitiks su vietos „Partizan“ ekipa. Pirmoje akistatoje Kaune „Žalgiris“ Serbijos klubą nugalėjo 73:62.

Rungtynės

„Žalgirio“ gretose susitikimą pradėjo DeJuanas Collinsas, Artūras Milaknis, Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas ir Travisas Watsonas. Tik D. Šalengai pavyko pelnyti taškus per pirmąsias tris minutes, o į apsnūdusiai rungtynes pradėjusių aikštelės šeimininkų krepšį „Chimki“ žaidėjai įmetė 7 ir po Keitho Langfordo tritaškio tolo (2:7).

Varžovų vidurio puolėjas Benjaminas Eze siautėjo žalgiriečių baudos aikštelėje ir po dar vieno jo galingo dėjimo iš viršaus „Žalgirio“ strategas Aco Petrovičius stabdė žaidimą minutės pertraukėle (2:9).

Svečių spurtą nutraukė Mirza Begičius, pataikęs dvitaškį ir pridėjęs baudos metimą (5:9). Netrukus bosnis blokavo B. Eze metimą, o D. Šalenga dar labiau aptirpdė skirtumą (7:9). „Žalgiris“ pasivijo Rusijos ekipą, o Mantas Kalnietis pirmą kartą išvedė savo komandą į priekį (12:11).

Po minutės Tomas Delininkaitis taikliai atakavo iš toli ir dar išprovokavo Vitalijaus Fridzono pražangą. Per vieną ataką keturis taškus pelnęs gynėjas didino „Žalgirio“ persvarą (18:15). Trys taškai komandas skyrė ir sužaidus pirmąsias 10 min. (22:19).

Antrojo ketvirčio pradžioje aikštelėje užvirė atkakli ir lygi kova, tačiau po D. Collinso ir D. Šalengos metimu pamažu ėmė ryškėti kauniečių pranašumas (30:23). Vis dėlto „Chimki“ laimėjo atkarpą 6:0 ir netrukus vėl kvėpavo žalgiriečiams į nugarą (30:29).

Maskvos srities komandą į priekį vedė nesulaikomai taškus rinkęs kroatas Zoranas Planiničius ir Kauno ekipai niekaip nepavyko atitrūkti. Daugiausia M. Begičiaus pastangomis įpusėjus mačui „Žalgiris“ vėl turėjo 5 taškų persvarą (38:33), prie kurios prisidėjo ir keturi iš eilės netaiklūs varžovų baudų metimai.

Trečiojo kėlinio pradžioje kauniečių pranašumas spėriai ūgtelėjo po T. Delininkaičio tritaškio ir T. Watsono metimo su bauda (46:35). Tačiau „Žalgirio“ krepšininkai greitai prisirinko pražangų ir „Chimki“ krepšininkai taikliais netrukdomais metimais vėl artėjo (48:41).

T. Delininkaitis vėl taikliai atakavo iš toli, bet tuo pačiu atsakė ir Raulis Lopezas, o Krešimiras Lončaras kėlinio viduryje skirtumą mažino iki 5 taškų (51:46). M.Begičius dukart iš eilės nesugebėjo užbaigti atakos ir varžovų atsakas buvo negailestingas – keli tikslūs metimai bei iki minimumo ištirpusi „Žalgirio“ persvara (51:50).

Aikštelės šeimininkai pakrikusiose atakose niekaip nesugebėjo pelnyti taškų ir „Chimki“ pratęsė spurtą iki 13:0 (51:54). Paskutinėmis kėlinio sekundėmis M. Kalniečio tritaškis pagaliau nutraukė taškų „badą“ ir lygino santykį (54:54).

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui V. Fridzono tritaškį braukė A. Milaknio tolimas šūvis (57:57). Bekompromisėje kovoje jau nė viena komanda negalėjo susikurti apčiuopiamesnės persvaros – likus žaisti 6 min. „Žalgiris“ pirmavo minimaliai (61:60).

Dar vieną tritaškį pataikė A. Milaknis, kauniečiai apsigynė, o D. Šalenga paskutinę atakos sekundę taip pat sėkmingai atakavo iš toli, pakeldamas ant kojų visus susirinkusius halėje (67:60).

Nervų kare keletą minučių „Žalgiriui“ nepavyko pelnyti taškų ir svečiai vėl didino įtampą (67:62), tačiau netrukus ir jų jėgos akivaizdžiai ėmė sekti. Abiejų ekipų žaidėjai keitėsi klaidomis bei netiksliais metimais.

Likus žaisti 1 min. 45 sek. kauniečiams taškus pagaliau pelnė D. Collinsas, o Keithas Langfordas tritaškiu mažino skirtumą iki 4 taškų (69:65), tačiau žaisti tuomet jau teliko 48 sek. D. Collinsas sumetė baudas, R. Lopezo tolimas šūvis buvo netikslus ir likus 10 sek. žalgiriečiai jau buvo tikri savo pergale, kurią įtvirtino dar du D. Collinso taškai (73:65).

Statistika

„Žalgiris“: Dainius Šalenga 11 taškų (1/1 trit., 4/5 dvit.), Tomas Delininkaitis 10 (3/4 trit., 1/1 baudos), Mirza Begičius 9 (6 atk. kam., 3 blk., 5 kld.), Mantas Kalnietis (5 atk. kam.), Paulius Jankūnas (9 atk. kam.) ir DeJuanas Collinsas po 8, Travisas Watsonas 7, Artūras Milaknis 6, Martynas Pocius 4, Mindaugas Kuzminskas 2

Tadas Klimavičius (11:28 min.) taškų nepelnė, Omaras Samhanas nežaidė.

„Chimki“: Zoranas Planiničius 14 (0/3 trit., 6/12 dvit., 2/4 baudų), Keithas Langfordas ir Krešimiras Lončaras po 10, Vitalijus Fridzonas (7 atk. kam.) ir Benjaminas Eze (7 atk. kam.) po 8, Raulis Lopezas 7 (6 rez. perd.), Aleksejus Savrasenka 6, Sergejus Monia 2.

Dvitaškiai: „Žalgiris“ 18/35 (51 proc.) – „Chimki“ 22/45 (49 proc.)

Tritaškiai: „Žalgiris“ 7/20 (35 proc.) – „Chimki“ 4/20 (20 proc.)

Baudų metimai: „Žalgiris“ 16/18 (89 proc.) – „Chimki“ 9/17 (53 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Žalgiris“ 39 – „Chimki“ 31

Rezultatyvūs perdavimai: „Žalgiris“ 15 – „Chimki“ 12

Perimti kamuoliai: „Žalgiris“ 3 – „Chimki“ 11

Klaidos: „Žalgiris“ 17 – „Chimki“ 8

Blokai: „Žalgiris“ 5 – „Chimki“ 0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją