Kauniečiai šį sezoną jau yra įveikę „Chimki“ – prieš mėnesį VTB Vieningosios lygos rungtynės namuose žaidę žalgiriečiai nugalėjo varžovus 75:69.

„Esame normaliame ritme. Man nepatinka, kad tenka daug žaisti su varžovais Eurolygoje - ir su „Chimki“, ir su (Gdynės) „Asseco Prokom“ rungtyniaujame tiek Vieningoje lygoje, tiek Eurolygoje.

Sunku, nes komandos viską sužino viena apie kitą. Mes viską žinome apie „Chimki“, jie viską žino apie mus. Manau, kad motyvacija ir pilna Sporto halė mums padės. Mes norime taip pat gerai pasirodyti, kaip ir rungtynėse su (Vitorijos) „Caja Laboral“, - teigė A. Petrovičius.

„Sunku pasakyti, ar tai bus privalumas ar trūkumas, kad jau šį sezoną esame žaidę su „Chimki“. Tiesiog varžovų mes nesirenkame, o su visais reikia žaisti. Reikia laimėti ir tiek. (...). Su kiekviena diena geriname savo žaidimą ir tikrai visi esame nusiteikę kovingai. Žinote, kai laimi varžybas tai ir nuotaika yra geresnė. Kai pralaimi pradedi galvoti, kad viskas blogai... Bet dabar nuotaika yra gera“, - sakė Tomas Delininkaitis.

Praėjusią savaitę žalgiriečiai išvykoje netikėtai 92:88 parklupdė Ispanijos čempionus. Kol kas „Žalgiris“ iškovojęs tris pergales bei patyręs vieną nesėkmę su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) dalijasi 1-ą A grupės vietą.

„Chimki“ klubo sąskaitoje – dvi pergalės bei tiek pat pralaimėjimų.

„Svarbu pasakyti, kad dabar labai gerą sportinę formą demonstruoja Kresimiras Lončaras. Anksčiau jis žaidė mažai, bet per paskutiniąsias dvejas rungtynes rungtyniavo daugiau. Bus sunku su juo gynyboje – kroatas gerai atakuoja iš toli bei gali gerai sužaisti po krepšiu. Benjaminas Eze, Alkesėjus Savrasenko ir Sergėjus Monia taip pat geroje formoje“, - būsimus varžovus analizavo A. Petrovičius.

„Pirmiausia turime nusiteikti kovai – taip, kaip buvome nusiteikę prieš „Caja Laboral“. Tai yra pagrindinis dalykas, nes kaip vyrai nusiteiks, taip ir žais. Aišku, akcentuojame ir gynybą, nes rungtynėse su „Chimki“ Vieningosios lygos varžybose mūsų gynyba nebuvo ypatingai gera. Dirbame, analizuojame, o kaip seksis pamatysime ketvirtadienį“, - teigė T. Delininkaitis.

Nors „Žalgirio“ laukia pajėgus varžovas A. Petrovičius neslepia, kad ketvirtadienį jį tenkintų tik pergalė.

„Žaisime su rimta komanda, bet mes turime nugalėti, parodyti gerą žaidimą ir iškovoti gražią pergalę, kaip tai padarėme Vitorijoje. Su šia pergale galime daug padaryti Eurolygoje, užimti pirmą poziciją ir laukti kitų rungtynių su Belgrado) „Partizan“ ir „Maccabi“ klubais, - teigė serbas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją