Rungtynes aktyviau pradėjo kauniečiai, kurių gretose per pirmas penkias žaidimo minutes keturis taškus pelnė Travisas Watsonas, penkis pridėjo Martynas Pocius, o tris – Mantas Kalnietis (12:6). Aco Petrovičius ne tik nuo pirmųjų dvikovos sekundžių leido pasireikšti Mindaugui Kuzminskui, tačiau pasitikėjo ir Omaru Samhanu, kuris aikštelėje pasirodė sužaidus keturias minutes. Šie krepšininkai vaizdo tikrai negadino, o po M.Kuzminsko metimo ir M.Kalniečio taškų su pražanga šeimininkai pirmavo 17:8. Netrukus iš po krepšio pasižymėjo ir O.Samhanas, padėdamas komandai pirmą kartą įgyti dviženklę persvarą (19:8). Iniciatyvą „Žalgiris“ išsaugojo iki pat kėlinuko pabaigos, prieš kurią keturias baudas sumetė M.Kuzminskas bei iš vidutinės ir tolimos distancijų neklydo Tomas Delininkaitis (28:15).

Antrojo ketvirčio pirmoji pusė rezultatyvumu nepasižymėjo, o komandoms trūko tikslumo tiek užbaigiant atakas, tiek ir perduodant kamuolį. Po keturių Mirzos Begičiaus taškų „Žalgiris“ turėjo 15 taškų persvarą – 32:17. Toks pats skirtumas ekipas skyrė ir po Pauliaus Jankūno dvitaškio bei tritaškio (37:22). Po minutės pertraukėlės žalgiriečiai ėmė darbuotis aktyviau: M.Begičius pataikė vieną baudą, T.Delininkaitis „įsūdė“ tritaškį, o Dainius Šalenga į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius taškus. Tai leido šeimininkams nutolti – 43:22. Apsukų kauniečiai nemažino ir prieš pat ketvirčio galą. Tašką šiai žaidimo atkarpai padėjo T.Delininkaičio šūvis iš toli (48:29).

Po didžiosios pertraukos itin aktyviai rungtyniavo T.Klimavičius – šiam pelnius šešis taškus (du iš jų – dėjimais), o iš toli pataikius M.Pociui, „Žalgiris“ užtikrintai kontroliavo situaciją (57:36). Po akimirkos nuo baudų metimų linijos neklydo M.Kuzminskas, rezultatyviu išpuoliu pasižymėjo ir M.Kalnietis, tuo tarpu skirtumas toliau augo (61:39). Įpusėjus kėliniui T.Watsonas pelnė septynis taškus iš eilės ir padėjo žalgiriečiams įgyti rekordinį 29 taškų pranašumą (68:39). Prabėgo vos akimirka, o šeimininkų persvara peržengė 30 jau taškų ribą. Tai padėjo padaryti T.Klimavičius (70:39). Nors „Perlas“ į tai atsakė keliomis rezultatyviomis atakomis, A.Milaknio tolimas šūvis, T.Klimavičiaus, T.Delininkaičio ir O.Samhano taškai viską sudėliojo į savo vietas (82:50).

Ketvirtasis ketvirtis tebuvo formalumas, tačiau ir čia žalgiriečiai nesiruošė sustoti. Po penkių A.Milaknio taškų varžovų trenerių štabas buvo priverstas sušaukti minutės pertraukėlę (52:89). Nepaisant to, aikštelėje ir po pertraukėlės dominavo viena komanda – „Žalgiris“. M.Kalniečiui aštrų reidą „pavertus“ dviem taškaus bei pridėjus vieną baudos metimą, šeimininkų pranašumas buvo labiau nei triuškinantis – 93:52. Tiesa, svečiai į tai atsakė šešiais pelnytais taškais iš eilės (58:93), tačiau nesnaudė ir M.Kuzminskas bei M.Begičius, sudrebinęs „Perlo“ krepšį dėjimu (97:58). Aistruoliams vieningai skanduojant: „Šimtą!“, jų užgaidą patenkino ir didelių ovacijų susilaukė M.Kuzminskas – 100:63. Tačiau tai dar nebuvo viskas – žalgiriečiai ir toliau džiugino aistruolius, o gražiai susitikimą užbaigė M.Begičius, dar labiau pakėlęs žiūrovų ūpą efektingu dėjimu – 104:63.

„Žalgiris”: T.Delininkaitis 16, M.Kuzminskas 13 (5 atk. kam.), M.Kalnietis 13 (9 rez. perd.), T.Watsonas 12 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 10 (10 atk. kam., 3 blok.), P.Jankūnas 9, M.Begičius 9, A.Milaknis 8, M.Pocius 7, O.Samhanas 4 (5 atk. kam.), D.Šalenga 3.

„Perlas”: E.Lengvinas 15, A.Viskontas 13, E.Bendžius 10 (7 atk. kam.), K.Petrukonis 10 (7 atk. kam.).

Fantastišką A.Kiežos pasirodymą "Juventus" pažymėjo pergale

Ketvirtąją pergalę šeštose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse iškovojo ketvirtoje pozicijoje esantis Utenos "Juventus" klubas, kuris nerezultatyviose šeštojo turo rungtynėse namuose 65:62 (11:13, 21:10, 15:13, 18:26) palaužė Panevėžio "Techaso" (2 pergalės ir 3 pralaimėjimai) klubą.

Aurimo Kiežos dvitaškiu su pražanga prasidėjusiose rungtynėse uteniškiai pirmieji išsiveržė į priekį (3:0), tačiau Mariaus Valukonio metimų serija leido Panevėžio komandai perimti iniciatyvą ir sužaidus šešias minutes įgyti penkių taškų persvarą - 8:3. Nors sėkmingai į žaidimą įsiliejusio Mariaus Pociukonio bei Juozo Ramanausko metimų dėka uteniškiams pavyko atstatyti pusiausvyrą (11:11), kėlinį dvitaškiu baigęs Šarūnas Kulevičius leido svečiams po pirmųjų dešimties minučių turėti dviejų taškų persvarą - 13:11.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai ir, nors abi komandos tragiškai atakavo iš toli, "Juventus" ekipa ėmė po truputį tolti nuo varžovų. Po Gintauto Matulio dvitaškio Utenos komanda įgijo aštuonių taškų (28:20), o iki ketvirčio pabaigos dar minimaliai išaugo - 32:23.

Po didžiosios pertraukos komandos ir toliau rungtyniavo nerezultatyviai, tačiau Š.Kulevičiaus ir M.Valukonio metimų "Techaso" komanda įpusėjus kėliniui sumažino deficitą iki trijų taškų (33:36). Po Roberto Giedraičio paprašytos minutės pertraukėlės keturis taškus iš eilės pelnė A.Kieža (40:33), o ketvirtį dar vienu spurtu 5:0 baigę uteniškiai po trijų kėlinių jau turėjo dviženklę persvarą - 47:36.

Lemiame ketvirtyje Utenos ekipa laimėjo trijų minučių atkarpą 5:0 ir padidino atotrūkį iki šešiolikos taškų (52:36), tačiau įpusėjus kėliniui "Techasas" spurtavo 11:0 ir "Juventus" persvara sumažėjo iki penkių taškų - 53:48. Visgi dar vienas neįtikėtinas rungtynes sužaidusio A.Kiežos tikslūs metimai padėjo "Juventus" komandai vėl atsitiesti (61:53) ir nors svečiai puikiai nužaidė paskutines dvi minutes, "Juventus" krepšininkai pergalės iš savo rankų nebeišleido - 65:62.

"Juventus" ekipoje dar vieną įspūdingą pasirodymą surengė Aurimas Kieža, kuris pelnė 24 (dvitaškiai 9/10, baudos 6/9) taškus, atkovojo 20 kamuolių, išprovokavo 9 varžovų pražangas ir surinko net 46 naudingimo balus.

13 taškų prie pergalės pridėjo Marius Pociukonis, po 7 - Arūnas Vasiliauskas (9 atk. kam.) ir Juozas Ramanauskas (6 atk. kam.), 5 - Marius Prekevičius, 4 - Gintautas Matulis, 3 - Gediminas Maceina, 2 - Žygimantas Šeštokas.

Be traumuoto Vaidoto Volkaus rungtyniavusiame "Techaso" klube pasižymėjo Ernestas Ežerskis (17 tšk., 6 atk. kam., 8 išprov. praž.), Marius Valukonis (16 tšk. ir 12 atk. kam.) bei Šarūnas Kulevičius (14 tšk.).