„Burnoje šiek tiek sūru. Mūsų žaidėjai įdėjo labai daug pastangų. Jie stengiasi tobulėti nuo pat dienos, kai atvykau į Vilnių, žaisti pagal mano ir klubo vizijas. Gaila, kad tos pastangos šiandien nesibaigė pergale“, - apgailestavo A. Trifunovičius, kurio nuomone, „Lietuvos rytą“ pražudė apmaudžios klaidos ir varžovams tiesiai į rankas dovanoti kamuoliai. Iš viso mačo šeimininkai suklydo 19 kartų.

„Visi žinote, kas teniso žodyne vadinama neišprovokuota klaida – mes kaip tik tokias ir darėme. Taip buvo dėl to, jog „Montepaschi“ komanda labiau patyrusi, nuolat žaidžia finalų etapuose. Kita vertus, mums dar trūksta jėgos puolime. Turime naują įžaidėją, krepšininkų fizinė būklė yra skirtinga“, - svarstė krepšinio specialistas iš Serbijos.

A. Trifunovičius teigė likęs patenkintas Eurolygoje debiutavusio gynėjo Khalido El-Amino žaidimu, nors ir pabrėžė, kad jo fizinė forma – dar toli nuo optimalios.

„Lietuvos ryto“ vairininkas spėjo, jog praėjusiame sezone demonstruoto žaidimo vis dar nerandantį Martyną Gecevičių, kuris į Sienos ekipos krepšį įmetė 5 taškus, varžo išaugusi atsakomybė.

„Su Martynu dirbau dar tuomet, kai pirmą kartą treniravau šią komandą. Tada jis buvo labai jaunas, bandė tobulėti ir įrodyti, ko yra vertas. Dabar viskas yra kitaip – jis jau nacionalinės rinktinės narys ir planetos pirmenybių prizininkas. Ir jam dabar reikia apginti savo reputaciją.“

A. Trifunovičius taip pat paaiškino, kodėl rungtynes labai rezultatyviai pradėjęs vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas vėliau buvo patrauktas į šešėlį.

„Jonas vis dar yra vaikas. Jam reikia priežiūros – jis bręsta, mokosi. Kai kada jį reikia pakeisti, kad jis nesutrukdytų sau. Jonas jau įrodė, kad yra ateities žemyno krepšinio perlas - toks, kuris sutraukia aistruolius į arenas. Bet, žinoma, jo taktiniai sugebėjimai dar nėra nušlifuoti, todėl norėjau, kad prieš tokią patyrusią komandą kaip „Montepaschi“ žaistų vyresni krepšininkai.“

„Montepaschi“ strategas S.Pianigiani nebuvo sužavėtas auklėtinių žaidimu

Nepaisant pergalės, „Montepaschi“ strategas Simone Pianigiani nebuvo itin sužavėtas auklėtinių pasirodymu.

„Nėra lengva laimėti Eurolygos rungtynes išvykoje, todėl ši pergalė yra pasiekimas. Ypač tokiai komandai kaip mūsų, kurioje yra daug naujų žaidėjų. Bet kol kas dar nesuradome savo braižo. Pirmą rungtynių pusę žaidėme labai blogai, ypač gynyboje. Po pertraukos pagerinome žaidimą, bet mačo pabaigoje per daug rizikavome, nors galėjome baigti rungtynes kur kas ramiau.“

Treneris iš Italijos teigiamai įvertino „Montepaschi“ legionierių iš Lietuvos – 13 taškų pelniusio Kšyštofo Lavrinovičiaus ir 16 taškų surinkusio Rimanto Kaukėno – indėlį į komandos žaidimą.

„Jie žaidė gerai, kaip visada. Jiems nebuvo lengva, nes rungtyniavo savo gimtinėje ir dėl to jautė daug emocijų. Kartais ir šie krepšininkai darė klaidų, bet jų nusiteikimas mane džiugino. Dabar būtent jie yra tie žmonės, kurie gali timptelėti mūsų komandą, savo patirtį perteikti ekipos jaunimui“, - sakė S. Pianigiani.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją