„Montepaschi“ gynėjas R. Kaukėnas sakė nemanąs, kad jo atstovaujamas klubas yra aiškus trečiadienio mačo favoritas.

Ar teko analizuoti „Lietuvos ryto“ žaidimo vaizdo medžiagą ir ką galima pasakyti apie šią komandą?

- Aš, kaip jau sakiau, bus labai sunkios varžybos, „Lietuvos rytas“, kaip komanda, tikrai turi didžiulį potencialą ir žaisdama namuose ji yra labai pavojinga komanda, kuri turi daug ginklų ir gali žaisti įvairiapusiškai. Turėsime daug darbo.

Kaip jums sugrįžimas į „Montepaschi“? Jau įsiliejote į komandą?

- Ne, dar toli gražu. Aš manau, mums iki norimos formos dar toli, reikia daug ką tobulinti. Nors jaučiuosi aš normaliai, o kaip ten toliau bus – žiūrėsime. Stengsimės tobulinti komandinį žaidimą ir tiek.

Ar negali jūsų komandai pakišti koją tai, kad esate aiškūs favoritai?

- Aš nesutikčiau, kad mes esame favoritai, nes visą laiką komanda žaidžianti namuose, ypač turinti tokius žiūrovus, kaip Lietuvoje, sakyčiau ir yra favoritė.

Ar žaisti prieš savo buvusią komandą - papildoma įtampa?

- Kažkaip negalvojau... Gal būt, žiūrėsime... Malonu ir kažkiek jaudinuosi žaisti prieš savo seną komandą.

Kas iš „Lietuvos ryto“ žaidėjų gali jūsų klubui daugiausiai bėdų padaryti?

- Visi praktiškai. Atėjo naujas žaidėjas, startinis penketas labai pajėgus ir nuo suolo yra daug pajėgių žaidėjų. Iš kiekvieno žaidėjo tikrai galima laukti daug nemalonumų.

K.Lavrinovičius: galime tikėtis gražios kovos

Kšyštofas Lavrinovičius
„Montepaschi“ puolėjas Kšyštofas Lavrinovičius žadėjo, kad trečiadienį bus gražios rungtynės su labai motyvuotais ir trenerį pakeitusiais vilniečiais ir šiltai atsiliepė apie Lietuvos rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate Turkijoje.

Kšyštofai, ar geras „Siemens arenos“ parketas?

- Geras, labai.

Paskutinį kartą čia žaidėte su Lietuvos rinktine prieš ispanus?

- Taip. Buvo laikai...

Ko galime tikėtis trečiadienį?

- Gražios kovos, gražių varžybų. Mes suprantame, kad „Lietuvos rytas“ labai norės laimėti, čia, Vilniuje, žais pirmas Eurolygos rungtynes, bus labai motyvuoti. Aišku, ir mes stengsimės laimėti, ypač dabar, kai žinome, kad į „Lietuvos rytą“ atėjo naujas treneris. Jie su „Alytumi“ labai gerai sužaidė. Yra naujas įžaidėjas, negaliu ištarti jo pavardės... Stengsimės laimėti.

Ar papildomas varžovų dėmesys jums gynyboje slėgs psichologiškai?

- Aš galvoju, kad jei dvigubins (gynybą) ar labai spaus, atsiras kitas krepšininkas, kuris padarys kažką. Todėl, kad tokiose Eurolygos komandose vienas žaidėjas nieko nereiškia. Jei vienas nesužaidžia, turi kitas sužaisti.

Koks jausmas žaisti prieš Lietuvos komandą? Jau teko kovoti su Kauno „Žalgiriu“? Papildoma motyvacija?

- Truputį kitaip. Kažkoks jauduliukas... Aš negaliu paaiškinti, koks čia jausmas, bet yra skirtumas, ar žaisti su Lietuvos, ar su kita Europos komanda.

Esate pasirengęs, kad prieš jus skanduos ar švilps?

- Ne, aš apie tai negalvoju. Skanduos, švilps – ką padarysi? Reikia su tuo susitaikyti.

Ko dar trūksta „Montepaschi“ komandai?

- Kaip ir visose komandose, kada keičiasi krepšininkai, reikia susižaidimo. Aš neseniai pradėjau sportuoti su komanda. Tik mėnesį sportuoju, būna kankina mane skausmai nugaros. Stengiuosi, darau viską, ką galiu. Aš nemanau, kad (mūsų) komandos lygis silpnesnis. Tik reikia laiko. Aišku mes, jei palygintume praėjusio sezono komandą, buvome susižaidę. Juk kartu – ketveri metai.

Ar pavyko klubo draugus išmokyti lietuviškų žodžių?

- Taip, bet nelabai cenzūrinių. Kitokie žodžiai jiems neįdomūs.

Kokios Lietuvos klubų galimybės šį sezoną Eurolygoje?

- Ir „Lietuvos rytas“, ir „Žalgiris“ gali toli nueiti. Lietuva gi, viską galime...Maža, bet galinga.

Su broliu (Darjušu) jau kalbėjote apie 2011 metų Europos čempionatą?

-Su broliu dar nekalbėjome. Man svarbiausia po tokios operacijos reikia laiko atsigauti, kad nebūtų visokių komplikacijų. Dabar pradėsiu žaisti, pradėsiu rimtai sportuoti, daugiau minučių gausiu. Pažiūrėsime, kaip jausiuosi. Su nugara ta...

Ar nustebino sėkmingas Lietuvos rinktinės žaidimas pasaulio čempionate?

- Aišku, aš tikėjausi, kad gerai žais Lietuva. Kaip visą laiką. Būna momentų, kada ir nesiseka. Labai nustebino ir aš labai džiaugiuosi.

Kuris rinktinės žaidėjų maloniausiai nustebino?

- Visi gerai žaisdavo. Vieną dieną vienas gerai sužaisdavo... Ir Simas (Jasaitis), ir (Linas) Kleiza, ir (Jonas) Mačiulis, ir Paulius (Jankūnas) gerai kovojo po krepšiais ir gynyboje, ir puolime. (Martynas) Gecevičius nauja žvaigždė. Kylanti. Be abejo jam skirsime dėmesio, visiems skirsime.

Sienos klubo treneris: reikia saugotis greitų atakų ir snaiperių

„Montepaschi“ klubo treneris Simone Pianigiani Lietuvos žurnalistams sakė, kad reikia stabdyti „Lietuvos ryto“ greitas atakas ir uždengti snaiperius.

„Rungtyniausime išvykoje, todėl yra labai svarbu sustabdyti varžovų greitas atakas, nes jie gali bėgti. Turime būti protingi ir rungtyniauti susikaupę. Jeigu leisime laisvai atiduoti perdavimus jie gali pelnyti nemažai taškų. Vilniečių gretose yra snaiperių, kurie pataiko iš toli“, - pabrėžė italų krepšinio specialistas.

S. Pianigiani teigė, kad jam svarbesnė yra savo auklėtinių žaidimo kokybė.

„Mums taip pat svarbu galvoti apie savo žaidimą. Subūrėme sezonui naują komandą, todėl mums trūksta susižaidimo. Visų pirma privalome galvoti apie savo situaciją, o ne apie varžovus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją