Kh.El Aminas mačą pradėjo startiniame penkete ir žaidė kiek beveik 21 minutę. Įžaidėjas pelnė 9 taškus (1/2 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą bei 2 sykius suklydo.

Pirmuosius susitikimo taškus pelnė Milko Bjelica. Igoris Miloševičius realizavo dvitaškį su pražanga (5:3). Svečiai rėmesi tolimais metimais. Bradas Newley ne tik atliko dėjimą, bet ir privertė varžovą pažeisti taisykles (13:9). 5 taškus iš eilės surinko Rytis Adomavičius, "Alytus" įgijo pranašumą. Vilniečiai laimėjo atkarpą 11:0, vilniečių pesvara tapo dviženkle (26:16). Pačioje pirmojo ketvirčio pabaigoje K.El-Aminui pasižymėti nepavyko (26:18).

M.Bjelica tapo ir pirmųjų antrojo ketvirčio taškų autoriumi. Į 2 R.Adomavičiaus dvitaškius Martynas Gecevičius atsakė tiksliu tolimu metimu (32:22). 5 taškus be atsako surinkę alytiškiai skirtumą kiek sumažino. Antrojoje kėlinio pusėje šeimininkai spurtavo ir pradėjo triuškinti varžovus. Mačui įpusėjus rezultatas buvo 47:33.

Trečiąjį ketvirtį 4 pelnytais taškais pradėjo "Lietuvos ryto" krepšininkai. B.Neelwy smeigė tritaškį (54:35). Vyko apylygis žaidimas, šeimininkai neleido svečiams per daug sumažinti skirtumo. M.Bjelica krovė kamuol į krepšį, Arvydas Šikšnius smeigė tritaškį. Aidint kėlinio pabagą signaliziuojančiai sirenai M.Gecevičiui pasižymėti nepavyko (71:50).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje 2 dvitaškius pataikė Jonas Valančiūnas. Saulius Dumbliauskas ir M.Bjelica apsikeitė tiksliais tolimais metimais (79:56). "Lietuvos rytas" vis labiau triuškino savo varžovus, skirtumas tarp komandų tik didėjo. Vilniečiai triumfavo 94:63.

"Lietuvos rytas": Milko Bjelica 22, Bradas Newley 18, Jonas Valančiūnas 15, Khalidas El-Aminas 9, Arvydas Šikšnius ir Igoris Miloševičius po 7.

"Alytus": Saulius Dumbliauskas 15, Rytis Adomavičius 14, Paulius Kleiza 10, Artūras Valeika 7.

Įsibegėjusio „Žalgirio“ nesustabdė ir „Sakalai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau užtikrintai skina pergales Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šeštadienį Šakiuose žalgiriečiai nepaliko didesnių vilčių Vilniaus „Sakalams“ (92:69) ir į savo sąskaitą įsirašė jau šeštąją pergalę.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo „Sakalų“ krepšininkai (2:0), tačiau rezultatą netruko išlyginti Mirza Begičius, pasinaudojęs puikiu Mindaugo Kuzminsko perdavimu (2:2). Po šešių Rolando Matulio pelnytų taškų šeimininkai pirmavo 8:2. Tada iniciatyvos ėmęsi Paulius Jankūnas, praktiškai panaikinęs skirtumą (9:10), o Martynas Pocius greitoje atakoje persvėrė rezultatą jau „Žalgirio“ naudai – 11:10.

Varžovams nepadėjo ir paprašyta minutės pertraukėlė – po jos Omaras Samhanas pelnė pirmuosius savo taškus, M.Kuzminskas pridėjo dvitaškį ir šūvį iš toli, tuo tarpu svečiai nutolo (18:10). Ir toliau itin sėkmingai žaidė O.Samhanas – šiam sumetus baudas ir pataikius metimą iš vidutinio nuotolio „Žalgiris“ pirmavo 22:10. Vienu metu šeimininkai sumažino atsilikimą iki vienženklio, vis tik neilgam – tritaškį realizavo Aleksandras Čapinas, o Dainius Šalenga užtikrintai pataikė abu baudos metimus (27:17). Po Tado Klimavičiaus taškų su pražanga skirtumas išaugo iki 30:17. Ketvirčiui tašką padėjo dar kartą baudų metimais varžovus nubaudęs D.Šalenga – 32:19.

„Sakalai“ aktyviai pradėjo antrąją rungtynių atkarpą, tačiau gynyboje niekaip nerado priešnuodžių O.Samhanui, kuris ir toliau sėkmingai rinko taškus (36:23). Po kelių rezultatyvių „Sakalų“ atakų žalgiriečių pranašumas kiek aptirpo (36:29), vis tik reikiamu metu savo snaiperio savybes pademonstravo net tris tritaškius iš eilės pataikęs bei saugesnį pranašumą savo komandai atgavęs A.Čapinas (45:32).

„Žalgirio“ persvara ir toliau augo: M.Begičius pataikė tris baudas iš keturių, M.Kuzminskas pridėjo du taškus iš po krepšio, P.Jankūnas smeigė tritaškį, o švieslentėje degė skaičiai 53:33. „Sakalai“ suaktyvino savo veiksmus ketvirčio pabaigoje, vis tik tašką kėliniui padėjo su lyg finaline sirena du taškus pelnęs O.Samhanas (55:38).

Po didžiosios pertraukos „Sakalų“ žaidimas atrodė visiškai išsiderinęs – metimai skriejo ne ten, kur reikia, o perdavimai kartais buvo atiduodami į dausas. Tuo naudodamiesi žalgiriečiai pelnė šešis taškus be atsako (P.Jankūnas, D.Collinsas ir A.Milaknis) bei įtvirtino pranašumą – 61:38. Situacija nepasikeitė ir po efektingo D.Šalengos dėjimo (65:42), kuris privertė šeimininkų trenerių štabą sušaukti minutės pasitarimą. Antroji trečiojo ketvirčio pusė nebuvo tokia rezultatyvi, o komandos dažnai klydo. Žalgiriečiai didžiąją taškų dalį pelnė baudų metimais. Vieną iš dviejų realizavus M.Kuzminskui „Žalgiris“ pirmavo 69:43.

Iš arti pataikius T.Klimavičiui svečiai ir toliau užtikrintai buvo priekyje – 71:47. Trečiasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Nors paskutinės dešimt minučių tebuvo formalumas, komandos ir toliau demonstravo įdomų ir greitą krepšinį. Po M.Pociaus šūvio iš toli, taiklaus A.Čapino metimo ir keturių T.Klimavičiaus taškų iš eilės ekipas skyrė 26 taškai – 80:54. Gražų klaidinantį judesį atlikus ir iš po krepšio pataikius T.Klimavičiui bei su pražanga taškus pelnius O.Samhanui „Žalgirio“ persvara išaugo iki rekordinės – 88:60.

Šeimininkai į tai atsakė septyniais taškais be atsako (67:88), tačiau tylą nutraukė iš vidutinio nuotolio neklydęs O.Samhanas (90:67). Paskutinė „Žalgirio“ ataka baigėsi T.Klimavičiaus taškais, o rungtynės - rezultatu 92:69.

„Žalgiris”: O.Samhanas 18 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 14 (6 atk. kam.), A.Čapinas 14, T.Klimavičius 13 (7 atk. kam.), M.Kuzminskas 8 (3 atk. kam., 2 rez. perd.), D.Šalenga 6, M.Pocius 5, A.Milaknis 5, M.Begičius 5 (3 atk. kam.), D.Collinsas 4 (4 rez. perd.), M.Kalnietis (5 rez. perd.).

„Sakalai”: V.Sirvydis 15 (3 atk. kam.), Ž.Stankus 12 (3 atk. kam., 3 rez. perd.), M.Kadzevičius 12 (6 atk. kam., 3 rez. perd.).

Prienuose A.Juškevičius išplėšė pergalę prieš "Perlą"

Itin atkaklus LKL mačas įvyko Prienuose, kur vietos "Rūdupis" neįtikėtinoje dvikovos pabaigoje išplėšė pergalę prieš Vilniaus "Perlą" rezultatu 78:76 (14:22, 17:14, 27:19, 20:21).

Tris ketvirčius vyko labai permaininga kova, o visą intrigą abiejų komandų krepšininkai paliko itin atkakliam paskutiniam kėliniui.

Pačioje ketvirtojo kėlinio pabaigoje svečių gynėjas Aidas Viskontas bandė išplėšti pergalę dvitaškiu metimu, bet nepataikė, tačiau pats sugebėjo atkovoti kamuolį ir privertė prasižengti Gytį Andrijauską ir stojo prie baudų metimo linijos. Tačiau pavyko pataikyti tik kartą, o žaisti liko vos 2 sekundes - pakvipo pratęsimu. Visgi po "Rūdupio" paprašytos minutės pertraukėlės kamuolį į "Perlo" krepšį spėjo pasiųsti Adas Juškevičius taip išplėšdamas savo komandai pergalę.

Nuolat rungtynių pabaigas blogai sužaidžiantys jaunieji "Perlo" krepšininkai yra pralaimėje visus 4 kartus, o prieniškiams tai buvo trečioji pergalė iš keturių galimų.

"Rūdupis": G.Orelikas 18 (1/6 trit., 4 rez. perd., 6 išpr. praž.), G.Jankauskas 18, V.Lipkevičius 17 (3/5 trit., 7 atk. kam., 8 išpr. praž.), A.Juškevičius 15 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

"Perlas": E.Bendžius 19 (4/5 dvit., 3/6 trit.) 19, G.Staniulis 15 (7/9 dvit., 1/4 baudų, 10 atk. kam., 3 per. kam.), A.Viskontas 11 (3/10 dvit., 4 rez. perd., 6 išpr. praž.), S.Kulvietis 9 (5 atk. kam.)

"Juventus" įtikinamai nutraukė "Kauno" pergalių seriją

Antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse iškovojo Utenos "Juventus" krepšininkai, kurie savo žiūrovų akivaizdoje 91:70 (18:12, 17:18, 27:20, 29:20) įveikė pirmąją nesėkmę šį sezoną patyrusius "Kauno" krepšininkus.

Aikštės šeimininkai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po keturių Gedimino Maceinos taškų iš eilės įgijo šešių taškų persvarą - 11:5. Nors kauniečiams buvo pavykę priartėti (7:11), dvitaškiais atsakė Gintautas Matulis ir Aurimas Kieža, o "Juventus" pranašumas dar labiau išaugo - 15:7. Persvarą Utenos komanda išsaugojo iki pat ketvirčio pabaigos ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje - 18:12.

Antrajame kėlinyje sužaidus tris minutes po Žydrūno Urbono dvitaškio "Juventus" pranašumas šoktelėjo iki devynių taškų (25:16), tačiau po Siim-Sander Vene, Povilo Čukino bei Šarūno Vasiliausko metimų svečiai dar kartą sumažino deficitą iki keturių taškų - 26:30. Per likusį laiką aikštelėje vyko lygus žaidimas, o "Juventus" klubui iki didžiosios pertraukos pavyko dar minimaliai padidinti savo persvarą - 35:30.

Antrąją rungtynių pusę keturiais taškais iš eilės pradėjo kauniečiai (35:34), tačiau kėlinio viduryje "Juventus" spurtavo 11:2 ir po A.Kiežos bei Gintauto Matulio tikslių metimų serijos aikštės šeimininkai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą - 53:40. Panašią persvarą Utenos krepšininkai išsaugojo iki pat kėlinio pabaigos, o ketvirtį įspūdingu metimus baigęs A.Kieža vėl padidino "Juventus" pranašumą iki dvylikos taškų - 62:50.

Lemiamą kėlinį Utenos komanda pradėjo dar viena atkarpa 13:7 ir po A.Kiežos bei Arūno Vasiliausko metimų sužaidus pusketvirtos minutės "Juventus" ekipos pranašumas šoktelėjo iki aštuoniolikos taškų - 75:57. Per likusį laiką uteniškiai iniciatyvos iš savo rankų nebepaleido ir iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 91:70.

Dar vienas įspūdingas rungtynes "Juventus" komandoje sužaidė Aurimas Kieža, kuris pelnė 25 (dvitaškiai 9/14) taškus, atkovojo 13 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus bei surinko 38 naudingumo balus.

13 taškų prie pergalės pridėjo Gediminas Maceina (6 atk. kam., 4 rez. perd.), po 11 - Marius Pociukonis, Gintautas Matulis (dvitaškiai 5/6), Aurimas Adomaitis ir Arūnas Vasiliauskas (tritaškiai 1/7), 9 - Žydrūnas Urbonas.

"Kauno" klubui atstovaujantis anksčiau "Juventus" marškinėlius vilkėjęs Paulius Morkeliūnas pelnė 3 (dvitaškaii 1/7, baudos 1/2) taškus, atkovojo 6 kamuolius, perėmė 1 ir prarado 2 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas bei 4 sykius pažeidė taisykles.

Kauno ekipai Povilas Čukinas pelnė 20 (7 atk. kam.), Siim-Sander Vene - 13, Šarūnas Vasiliauskas - 11 taškų.

"Neptūnas" Klaipėdoje triuškinamai pralaimėjo "Nevėžiui"

Trečiąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šiandien patyrė Klaipėdos „Neptūnas“. Klaipėdiečiai savo aikštelėje 56:76 (20:22, 9:9, 13:21, 14:24) nusileido Kėdainių „Nevėžiui“.
Ir šiose rungtynėse dar žaisti negalėjo amerikietis Davidas McClure‘as.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai, o Martyno Mažeikos vedamas „Neptūnas“ įpusėjus kėliniui buvo įgijęs 5 taškų pranašumą (12:7). Visgi netrukus Egidijus Dimša pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, Rolandas Alijevas smeigė tritaškį ir „Nevėžis“ persvėrė rezultatą savo naudai.

Per antrąjį kėlinį nei vienai, nei kitai komandai nepavyko įgyti apčiuopiamos persvaros, netaikliai metimus mėtę abiejų komandų žaidėjai ilsėtis išėjo „Nevėžiui“ pirmaujant tais pačiais 2 taškais (31:29).

Lemiamą spurtą svečiai surengė trečiojo kėlinio pabaigoje. 27-ąją minutę Luke‘as Bonneris atsikovojęs kamuolį puolime dar buvo sušvelninęs „Nevėžio“ pranašumą iki 3 taškų (40:43), tačiau įspūdingai žaidusio Egidijaus Dimšos dėka Kėdainių krepšininkai ketvirtį užbaigė spurtu 9:2 ir prieš lemiamą kėlinį susikrovė dviženklį atotrūkį (52:42).

Likus žaisti 6,27 min. M.Mažeika tolimu metimu dar buvo atkūręs intrigą (48:55), bet du taiklūs E.Dimšos tritaškiai paeiliui palaidojo visas klaipėdiečių viltis pakovoti dėl pergalės. Ketvirtąjį kėlinį „Nevėžis“ užbaigė spurtu 10:2 ir iš Klaipėdos išsivežė pergalę 20 taškų skirtumu.

Antrose rungtynėse iš eilės „Neptūnas“ tragiškai atakavo iš toli. Iš 25 bandymų tikslą pasiekė vos 4 tritaškiai (16 proc. taiklumas). Prastai aikštės šeimininkai metė ir dvitaškius (14/38 36,8 proc.).

„Neptūnas“: Valdas Vasylius 15 (10 atk. kam.), Martynas Mažeika 15, Luke‘as Bonneris 8 (7 atk. kam.), Simas Galdikas 6, Tomas Vilkius 4, Robertas Bitinas 4, Modestas Kumpys 2, Julius Žurna 2.

„Nevėžis“: Egidijus Dimša 27 (9 atk. kam.), Rolandas Alijevas 14, Mantas Simonavičius 8, Blazas Cresnaras 8.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją