LKF prezidentas Vladas Garastas sakė, jog NBA klubo Klivlendo "Cavaliers" vidurio puolėjas įtrauktas į sąrašą, nes žadėjo šiais metais padėti rinktinei Graikijoje. "Žydrūnas buvo kalbėjęs, kad dalyvaus olimpiadoje", - patvirtino Garastas.

Tačiau JAV spaudoje cituojami Ilgausko žodžiai, jog šią vasarą jis nesiruošia atstovauti Lietuvos rinktinei. "Nemanau žaisti, nes negaliu visus metus taip apkrauti pėdų, - teigė krepšininkas Klivlendo dienraščiui "The Plain Dealer". Bet galiu ir persigalvoti". Po kelių pėdos operacijų vėl NBA visa jėga žaidžiantis lietuvis į rinktinę buvo ilgai kviečiamas ir prieš 2003 metų Europos čempionatą. Tuomet po ugningų šalies krepšinio aistruolių prašymų, politikų laiškų ir net Prezidento Rolando Pakso kvietimo Ilgauskas atsisakė dalyvauti Senojo žemyno pirmenybėse. Uždelstas atsakymas nuvylė krepšinio šalies gyventojus, tačiau po auksinio rinktinės pasirodymo Švedijoje nesėkmingos derybos su Lietuvos pasididžiavimu už Atlanto neteko reikšmės. Ar šiais metais istorija kartosis?

LKF prezidentas tvirtino, jog bus kitaip. "Pernai viskas vyko per daug mandagiai. Prašė nuo mažiausio iki didžiausio. Kiek galima prašyti? Šįkart bus "taip" arba "ne", - rimtai nusiteikęs kalbėjo Garastas. Jis pridūrė, jog iki tam tikro laiko reikia registruoti žaidėjus, todėl su rinktinės kandidatais jau dabar kalbama.

Aptarti dalyvavimo olimpiadoje su pačiais žaidėjais į JAV šiuo metu išvykęs Lietuvos krepšinio rinktinės delegacijos Atėnuose vadovas Algimantas Pavilonis.

"Su krepšininkais bendraujame tiesiogiai ir Amerikos spaudoje skelbtas faktas apie Ilgausko atsisakymą dalyvauti olimpinėse žaidynėse man nežinomas", - vakar LŽ telefonu iš Klivlendo sakė Pavilonis. Jis pasakojo, jog susitiko su vidurio puolėju ir kalbėjo apie rinktinę: "Žydrūnas neatsisako padėti, tačiau dabar nėra jokios galimybės priimti kokį nors sprendimą".

Paklaustas, kada Ilgauskas apsispręs, rinktinės vadovas negalėjo pasakyti. "Nenorėčiau būti konkretus. Tam įtakos turės klubo pozicija, sezono baigtis, perspektyvos ir kiti veiksmai, - teigė Povilonis. - Vienareikšmiškai atsakyti negalima, todėl nenorėčiau spėlioti". Pasak jo, Ilgauskas neatmetė galimybės, kad atsakymas bus teigiamas.

Kol kas aišku tik viena: Atėnuose nebus milžino Arvydo Sabonio. Net į kandidatų sąrašą neįtrauktas legendinis krepšininkas jau apsisprendė nežaisti olimpinėse žaidynėse.