Žalgiriečiams šiose rungtynėse negalėjo padėti gynėjas Marcusas Brownas, kuris gydosi kelio uždegimą.

Kauno krepšininkai pranašumą susikrovė labai sėkmingai sužaistame antrajame kėlinyje, kai atritrūko nuo varžovų po Martyno Pociaus ir Artūro Milaknio metimų serijų. Vėliau žalgiriečiai kontroliavo žaidimo eigą ir visą laiką turėjo dviženklę persvarą.

Serbijos čempionai praėjusį sezoną nužygiavo net iki Finalo ketverto turnyro, kuriame užėmė ketvirtą vietą. Tačiau vasarą komanda gerokai pasikeitė ir kol kas yra mįslė visiems varžovams.

„Žalgiris“ pernai savo pasirodymą Eurolygoje baigė TOP-16 etapo turnyre ir vasarą taip pat gerokai atnaujino sudėtį.

Antrojo Eurolygos turo rungtynes žalgiriečiai spalio 28 dieną žais Tel Avive (Izraelis), kur susitiks su „Maccabi“ komanda.

Rungtynės

Pirmosiomis susitikimo minutėmis sėkmingiau žaidė svečiai, bet 5 iš eilės Martyno Pociaus taškai leido „Žalgiriui“ perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį (7:5). Trumpai stabtelėjusius kauniečius „Partizan“ krepšininkai netrukus vėl pralenkė (7:9). Iškart po to sekė tikslus Pauliaus Jankūno metimas (9:9).

A. Petrovičius greitai rotavo sudėtį ir kėlinio viduryje aikštelėje jau nebebuvo nė vieno „Žalgirio“ starto penketo žaidėjo. Nepaisant to, tęsėsi tokia pati atkakli kova ir abi komandos žengė koja kojon (13:13).

Kauniečiams pavyko šoktelėti pirmyn, kai DeJuanas Collinsas tritaškiu išvedė aikštelės šeimininkus pirmyn, o Tadas Klimavičius po puikaus Tomo Delininkaičio perdavimo pelnė du taškus ir dar pridėjo baudos metimą (19:15). Vis dėlto klaidos kėlinio pabaigoje neleido „Žalgiriui“ sustiprinti savo persvaros ir sužaidus 10 min. ekipas skyrė tik vienas metimas (19:17).

Gerokai sėkmingiau žalgiriečiams prasidėjo antrasis ketvirtis, kai po M. Pociaus tolimo šūvio skirtumas šoktelėjo iki 7 taškų (24:17). Kauniečių spurtą pratęsė Artūro Milaknio metimas, o po įspūdingo Manto Kalniečio dėjimo varžovų strategas Vladimiras Jovanovičius prašė minutės pertraukėlės (28:19).

Bet ir po jos tęsėsi „Žalgirio“ snaiperio šou – tolimas bombas į varžovų krepšį siuntė A. Milaknis ir M. Pocius (34:20).

Vėliau serbų ekipa sugebėjo nebeleisti mūsiškiams tolti ir skirtumas svyravo tarp 12-15 taškų. Didžiausia Kauno komandos problema buvo po savo krepšiu neatkovoti kamuoliai, leidę svečiams kartoti metimus. Laimei, tie metimai dažniausiai buvo netikslūs, tad įpusėjus susitikimui švieslentė žymėjo solidžią „Žalgirio“ persvarą – 43:29.

Po didžiosios pertraukos Belgrado krepšininkai pelnė 4 taškus be atsako, tačiau jiems įsijausti neleido A. Milaknis, o P. Jankūno dvitaškis su bauda atstatė 14 taškų skirtumą (48:34). Netrukus A. Milaknis taikliai iššovė iš daugiau nei 7 metrų ir „Žalgiris“ vėl ėmė tolti nuo oponentų (51:34).

Vis dėlto „Partizan“ krepšininkai nekapituliavo. Po minutės pertraukėlės svečiai spurtavo 9:2 ir privertė savo žaidėjus sukviesti pasitarimui A. Petrovičių (53:43).

Ketvirčio pabaigoje „Žalgirį“ į priekį truktelėjo T. Delininkaičio ir Mirzos Begičiaus taškai, o rekordinį skirtumą atstatė Tadas Klimavičius (62:45).

Lemiame kėlinyje pratęsti spurto kauniečiams nebepavyko, tačiau visos žaidimo gijos buvo jų rankose, o ir varžovai dalijo dovanas. Ketvirčio viduryje nesportine pražanga už kojos kyštelėjimą nubaustas Draganas Milosavljevičius suteikė M. Pociui galimybę baudos metimais atstatyti solidų skirtumą – 68:52.

Per likusias rungtynių minutes teliko atsakyti į klausimą, kokia persvara „Žalgiriui“ pavyks iškovoti pergalę, nes treneris prieš rungtynes akcentavo svarbą nugalėti varžovus kaip galima solidžiau.

Vis dėlto šis uždavinys liko įgyvendintas tik iš dalies. Kauniečiai mačo pabaigoje klaidomis džiugino „Partizan“ krepšininkus, nors sugebėjo išsaugoti savo rankose pakankamai įtikinančią pergalę – 73:62.

Statistika

„Žalgiris“: Martynas Pocius 17 taškų (3/4 trit., 2/4 dvit., 4/6 baudų per 17 min.), Artūras Milaknis 12, DeJuanas Collinsas 9 (7 kld.), Tomas Delininkaitis ir Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) po 8, Tadas Klimavičius ir Mirza Begičius (6 atk. kam., 4 blk.) po 6, Mantas Kalnietis 4, Travisas Watsonas 2, Dainius Šalenga 1.

Mindaugas Kuzminskas taškų nepelnė (4:53 min.), Aleksandras Čapinas nežaidė.

„Partizan“: Dušanas Kečmanas 13 (1/4 trit., 3/4 dvit., 4/4 baudų; 6 atk. kam.), Jaka Klobučaras 9, Petaras Božičius 7, Raško Katičius ir Nathanas Jawai po 6, Oliveris Lafayette’as, Janas Vesely ir Bojanas Djekičius po 5, Sava Lešičius 4 (6 atk. kam.), Draganas Milosavljevičius 2.

Statistika

Dvitaškiai: „Žalgiris“ 15/34, 44 proc. – „Partizan“ 16/39, 41 proc.;

Tritaškiai: „Žalgiris“ 6/19, 31 proc. - „Partizan“ 3/17, 17 proc.;

Baudos: „Žalgiris“ 25/31, 80 proc. – „Partizan“ 21/30, 70 proc.;

Atkovoti kamuoliai: „Žalgiris“ 36 – 34 „Partizan“

Rezultatyvūs perdavimai: „Žalgiris“ 11 – 9 „Partizan“;

Klaidos: „Žalgiris“ 21 – 18 „Partizan“;

Perimti kamuoliai: „Žalgiris“ 10 – 13 „Partizan“;

Blokai: „Žalgiris“ 7 – 3 „Partizan“;

Pražangos: „Žalgiris“ 29 – 33 „Partizan“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją